Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Иза најлепшег осмеха се крије трауматична прича холивудске звезде: Силована је на врхунцу каријере и остала у другом стању (ФОТО)

Син кога је родила је мислио да му је она сестра

1658067334_profimedia-0487520081.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Славна лепотица и глумица Клаудија Кардинале је својом појавом очарала најпре Италију, а онда и цео свет.

Њена звезда је блистала током шездесетих и седамдесетих година прошлог века када је освајала Холивуд.

Рођена је 15. априла 1938. године као Клаудија Џозефин Роуз Кардинале у малом месту у Тунису. Италијанског је порекла, а у родном месту се школовала за учитељицу.

Она је 1957. године победила на такмичењу “Најлепша Италијанка у Тунису”, а награда је била путовање у Италију. Није ни слутила да ће јој потпуно променити живот и одвести је тотално другачијим путем.

Клаудија каже да је то била судбина, јер је управо на том путовању очарала филмске редитеље и са само 19 година потписала први филмски уговор. Од тог момената, њена каријера је само расла и ишла узлазном путањом.

У годинама које су уследиле, снимила је неке од најпознатијих остварења у историји филма, попут Роко и његова браћа, Девојка са кофером, Леопард, Картуш и Осам и по Федерика Фелинија, због чега је постала најпознатија глумица у Италији.

Фото: Профимедиа

Већ 1963., свега шест година након првог филмског уговора, лепа Клаудија осваја пажњу продуцената највећих филмских магната Америке и Велике Британије, и то захваљујући комедији Пинк Пантер.

Након тога је уследио низ успешних филмова, међу којима је и култни вестерн “Било једном на Дивљем западу” Серђа Леонеа.

После пет година живота под бљештавим светлима Холивуда, Клаудији је засметало то што је приметила да се улоге понављају и да више нема ничега новог. Није желела да постане клише, па се се вратила италијанском и француском позоришту, где је освојила још једну у низу награда за најбољу глумицу.

Траума која јој је заувек променила живот

Баш кад је почела да гради успешну филмску каријеру један догађај јој је заувек променио живот. Тај трауматичан догађај оставио је велики траг и пратио је целог живота. Наиме, Клаудију је силовао непознати Француз, а након трауматичног искуства, она је остала у другом стању. Није ни помишљала да прекине трудноћу, али с обзиром да је градила каријеру у Холивуду, саветовали су је да никако не открива да чека дете.

Њен ментор, Франк Кристалди, је послао у Лондон, у 7. месецу када трудноћа више није могла да се скрива. Родила је сина којем је дала име Патрик, али су се о њему старали Клаудијини родитељи, а Патирик је до 8. године веровао да му је Клаудија сестра.

Прочитајте још: Трпела је насиље, боравила у Сигурној кући, а онда се повукла се из јавности: Ево како данас изгледа Петројка из серије "СЕЛО ГОРИ, А БАБА СЕ ЧЕШЉА" (ФОТО)

Између Клаудије и Франка се родила љубав, а венчали су се у Атланти. Он је усојио њеног сина, а иако се чинило да живе складан живот, ипак су се растали 1975. године. Глумица се заљубила у Паскала Сквитијерија, због којег је оставила супруга Франка Кристалдија. Са њим је била у браку све до његове смрти 2017. године. Из брака су добили ћерку Клаудију, преноси Стил.

Фото: Профимедиа

Све до 2010. године, Клаудија је водила активан глумачки живот, када је одлучила да мало успори са снимањима и улогама.

У деветој деценији живота и даље живи “радосна, слободна и смела”, како сама каже. 2017. године је била заштитно лице Међународног филмског фестивала у Кану и том приликом је рекла: “Ја нисам улепшавала своју старост, нити сам било шта чинила против бора. Извињавам се многима због тога”.

Данас има 84. године и велика је поборница женских права. Такође, поносно носи титулу Унесковог амбасадора добре воље за одбрану женских права још од марта 2000. године.

У фебруару 2011. проглашена је за једну од 50 најлепших жена у читавој филмској историји.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas