Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ЈА ХОЋУ ЖИВОТ": Да ли знате која симболика се крије иза култне песме из серије БОЉИ ЖИВОТ?

Ово мали број људи зна

1647241780_bolji-zivot.jfif
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Серија "Бољи живот", једна је од најомиљенијих домаћих остварења. Иако се репризирала до сада небројано пута, већина људи је гледа са истом пажњом као и пре више од три деценије, када је почела са емитовањем.

Прочитајте још: Сликала се за возачку дозволу, а онда је доживела ШОК када је угледала фотографију (ФОТО)

Поред Бобе, Саше, Гиге Моравца, Емилије и Вики, серију је обележила и чувена песма "Ја хоћу живот", која крије веома снажну поруку. Песму је отпевао Дадо Топић, али је написао глумац, песник и преводилац Љубиша Бачић Баја.

Да ли случајно ил намерно, аутор стихова песме "Бољи живот" у којој се каже да "нешто ипак ту не штима, живот није лото" је исти човек који игра штимера клавира у "Бољем животу".

Бографија

Љубиша Бачић Баја рођен је у овом месту 1922. године.  радио је прво као новинар на Радио Београду, па се пребацио на глуму, такође се бавио музиком у то време и изводио француске шансоне и романсе. Рад с децом и за децу му је био посебно битан, то је кренуло још од РБ дана кад је спремао дечије радијске представе, а и касније се истоме вратио на телевизији у "На слово, на слово", "Хајде да растемо", "Хиљаду зашто" да би после дошао до дела каријере по ком је вероватно остао најпрепознатљивији, у питању је позајмљивање гласова цртаним јунацима.

Стихови за "Бољи живот" су класик, међутим и песма "А ја без тебе" коју је посветио Милени Дравић (отпевала Викторија) је такође позната, а ако се не сећате вести о његовој смрти, то је из разлога што је нажалост било важнијих вести тог дана. Бачић је преминуо 24. марта 1999. и сад је тешко сетити се, али могуће да у Дневнику и у новинама због почетка бомбардовања није ни поменуто, а сигурно није истакнуто да нас је напустио један великан. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas