Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна од најлепших љубавних песама крије ТУЖНУ причу: Кићо Слабинац ју је посветио ЖЕНИ која га је преварила и отишла са другим

Песма "Због једне дивне црне жене" послећена је Миријани Антонијевић

1668439119_Foto-Printscreen-YouTube-CroRecVEVO.jpg
Фото: Принтсцреен/YоуТубе - ЦроРецВЕВО
Oglas

Крунослав Кићо Слабинац био је један од највећих музичких имена на нашим просторима. Он је преминуо 13. новембра 2020. године после тешке болести. 

Није имао длаке на језику и обожавао је свој посао. Једна од његових најлепших песама је "Због једне дивне црне жене”, а деценијама се није знало да је она посвећена Мирјани Антонијевић. 

Њих двоје су се упознали на његовој турнеји у Њујорку и то је била љубав на први поглед.

- Одлетео сам у Њујорк на турнеју и тамо стицајем околности упознао дивну црнокосу девојку. Заљубио сам се као дечак. И као увек у нашој професији, долази оно најтеже. Одлазак. Не знам да ли су то већ године или сам по нарави такав, али сам у авиону страшно патио. У тој сребрној птици су се сви одушевљавали изласком сунца, а ја сам седео тужан и сам. Ту сам написао текст а композиција ми је већ полагано села у уво... У Загребу сам је завршио, а затим снимио на плочу. Постала је тражена јер је искрена и написана у једном даху - причао је он тада, а потом открио чиме га је повредила.

- Наше познанство и љубав повредили су ме на врло груб начин. Међутим, да кажем мало више о тој тајанственој, како су је неки називали. Зове се Мира и родила се и живела у нашој земљи све до своје 4. године. Затим је отишла у Сједињене Државе. После толико година сада је дошла овамо и након месец дана појавио се мали интервју у једном листу. Шта је ту свега надробљено! Нисам веровао својим очима. Жао ми је због ње. Једна искрена инспирација и љубав тако су повређене. Није ми јасно зашто су се окомили на мене. Ја ни од кога нисам сакривао Миру, водио сам је свуда са собом, и на излете, и на концерте. Волимо се иако је пре била удата, а то је заиста само наша ствар. Зашто нису могли да буду каваљери према једној жени а не да је безобзирно нападну којекаквим измишљотинама.

 

Прочитајте још: "Код куће сам једна ОБИЧНА жена": Ана Кокић открила детаље свог ПРИВАТНОГ живота

Њихова прича није имала срећан крај, с обзиром да је Миријана нашла другог и преварла га. 

- Она је тада била у браку који је био пред распадом и како је написала у својој књизи, ми смо се нашли и уклопили једно другоме у живот. Нисмо о томе смели да говоримо. Препрека је била што је она навикла на живот на њујоршком асфалту и долазак у Осијек или Загреб није долазио у обзир, а ја се нисам видио тамо. Она је то напрасно прекинула, како то већ жене знају; нашла је неког другог и преварила ме да бих ја њу оставио. Јако смо се ружно растали, ружно за мене, али о томе нећу говорити. Било је то 1974. године. Нисмо се више чули након тога, али заједничке пријатељице рекле су ми да се исплакала кад је сазнала да сам се оженио. Песму сам написао њој, иако је она тињала у мени и пре, само је било довољно да упознам некога коме ћу посветити текст – испричао је тада Кићо.

Њих двоје су две године пре његове смрти обновили контакт. Кића је тада обећао да ће је звати након операције, а с обзиорм да се није јавио, она је знала да нешто није у реду. Када је Кићо преминуо, Миријана је била јако потресена.

- С његовим одласком свијет је пуно изгубио. Ја још некако мислим да ће ме назвати. Недостају ми његови вицеви и ведро расположење - рекла је тад Мирјана.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas