Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕМОТИВНО

"Због једне дивне црне жене"...Највећи хит Киће Слабинца посвећен је ОВОЈ дами(ФОТО)

Музичар је преминуо данас након више од два месеца проведених у коми

1605277806_kico.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /Цроатиа Рецордс
Oglas

Крунослав Кићо Слабинац, умро је у својој 76. години, а његов чувени хит "Због једне дивне црне жене" и даље је једна од најомиљенијих нумера на просторима бивше Југославије.

Прочитајте још: "Прошао сам инфективну клинику и интензивну негу" ...Зијах Соколовић изашао из болнице и има само једну молбу

Песма је настала пре 45 година, у једном давном интервју, који је дао 1972. године, открио је и коме је посветио ову песму.

-Пре свога одласка у САД, размишљао сам да напишем и посветим песму црнокосим девојкама. Повод је био мој зид у дворишту због чега ме сваки дан станари грде. Наиме, једно јутро зид је освануо ишаран овом реченицом: "Девојке баш сте луде што волите овог Кићу који мисли да су само плавојке згодне жене! А ми црнке?" Испод тога: потписи двадесетак вероватно црнокосих девојака - рекао је тада славни музичар.

- Црнка је заиста постојала, али да сам знао да колико ћу због тога пропатити и другима нанети бола, не бих ништа писао... престао бих да певам - рекао је певач, а онда и открио којој дами је била намењена нумера:

- Зове се Мира и родила се и живела у нашој земљи све до своје 4. године. Затим је отишла у Сједињене Државе. После толико година сада је дошла овамо и након месец дана појавио се мали интервју у једном листу. Шта је ту свега надробљено! Нисам веровао својим очима. Жао ми је због ње. Једна искрена инспирација и љубав тако су повређене. Није ми јасно зашто су се окомили на мене. Ја ни од кога нисам сакривао Миру, водио сам је свуда са собом, и на излете, и на концерте. Волимо се иако је пре била удата, а то је заиста само наша ствар. Зашто нису могли да буду каваљери према једној жени а не да је безобзирно нападну којекаквим измишљотинама - закључио је певач тада у интервјуу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas