Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јелена Ђоковић откирла НАЈМРАЧНИЈИ дан у Нолетовом животу: "Плакали смо и рекли му да не може, да није право време"

Новак Ђоковић је у једном тренутку размишљао да напусти тенис

1695553080_Foto-Printscreen-Instagram-jelenadjokovicndf-Ataimages.rs.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - јеленадјоковицндф, Атаимагес.рс
Oglas

Јелена и Новак Ђоковић венчали су се 2014. и исте године добили сина Стефана, а три године касније на свет је стигла и ћеркица Тара. Заједно пролазе кроз све животне изазове, а Јелена је тенисеру права животна подршка.

Када је 2018. године након пораза  од Француза Беноа Пера  хтео да напусти бели спорт управо је Јелена нашла начин да га врати на терен.

Јелена Ђоковић је у ТикТок дискусији са америчким новинаром Грејемом Бенсингером открила тај најмрачнији дан у животу најбољег светског тенисера.

Казала је Јелена да су учестале повреде и као и прекид сарадње са тренером Андреом Агасијем негативно утицали на Новака, те да је био исцрпљен и да му је била мука од тениса.

- После тог меча Новак је хтео да одустане од тениса - рекла је Јелена Ђоковић гостујући у једном подкасту и наставила:

- Окупио је све чланове свог тима и рекао им. Знате шта? Готов сам! Престајем! Плакали смо и рекли му да не може, да није право време. Није желео да игра тенис, а чак није желео ни да види како лоптица пролази поред њега.

Јелена је учинила све да помогне Новаку да се поново заљуби у спорт док ју је гледао како се забавља са децом на терену.

- Није желео да зна било шта о тенису. Али волим тенис и сваки дан водим децу на терен. Трећег дана стигао је и Новак. Видео је да се забављамо и да то није вежба на какву је навикао годинама.

Тада се код њега нешто преломило.

- Новак ме је питао, да ли може да игра и добије рекет, али сам га одбила. Почела сам да га задиркујем и рекла сам му да је одустао. Да је сада наш ред да играмо тенис. На крају је одсервирао и рекао да се осећа добро. Потом се сваки дан враћао да игра тенис са нама. Коначно је позвао свог тренера Маријана Вајду и замолио га да наставе са тренинзима.

Недуго после тога Ђоковић је оперисан и вратио се тенису играјући га без болова. Чини се да га је пауза поново фокусирала и од тада је играо неке од својих најбољих партија.

 

Јелена и Новак дошли до велике прекретнице

- Три године од почетка наше везе дошли смо до прекретнице. Одлучили смо се за заједнички живот, али у Монаку је било тешко пронаћи посао. Све је "затворено", али ја сам се игром случаја запослила у једној нафтној компанији - причала је Јелена Ђоковић о почетним данима у Монте Карлу, па открила да им је веза била на озбиљном искушењу.

- Радила сам тамо годину дана и то је била немогућа мисија за нашу везу. У једном тренутку Новак ми је рекао да више тако не можемо... Док сам студирала, тачно сам знала када сам слободна и када му се могу посветити - додала је она.

- На послу сам проводила дане у канцеларији и наша веза се нашла у искушењу. Зато смо тражили друго решење - испричала је Јелена једном приликом, преносио је "Сторy".

И касније су имали изазове. Како је Новак имао мноштво пословних обавеза, путовања и турнира, његова супруга често је остајала сама са наследницима. Преломни моменат догодио се када је њен отац дао отказ и допутовао у Монако да јој помогне, након чега је схватила да, како каже, треба да се опусти.

- Када је Тара имала два месеца, Новак је отишао на месец дана у Аустралију. Остала сам сама, без ичије помоћи у Монаку, и звала сам тада тату и рекла како не могу све ово сама. Он је тада дао отказ и дошао - испричала је једном приликом Јелена у емисији "Шта сам теби и ко сам себи" на ТВ "К1".

Од тог тренутка све је било много лакше и за њу и за Новака.

- Од тог момента певамо док се бавимо децом, објашњава ми да не мора све да буде тако професионално, а ја сам све ово доживела превише професионално. Превише сам се унела у улогу тога да сам жена неког најбољег у нечему. Врло сам захвална на томе што сам ја Новакова животна партнерка, и он је захвалан. Али сам мислила да морам да будем нешто посебно, а не само Јелена, а он ме воли баш само као Јелену - искрена је била Новакова супруга и директорка Фондације "Новак Ђоковић".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas