· · Коментари: 0

Јелена Радановић о борби сина са аутизмом: "Због њих више нисам тужна"

Јелена Радановић решила је да одговори на питања људи на Инстаграму како би можда некоме њено искуство значило

1685868711_Untitled.jpg
Фото: Инстаграм/принтсцреен/ Јелена Радановић

Супруга певача Слобе Радановића, Јелена Радановић, недавно је открила да њен млађи син из првог брака, Наум, болује од аутизма, развојног поремећаја који се најчешће испољава у прве три године живота.

Бројни фанови познатог пара изразили су забринутост и питали је како се дечак бори са болешћу, а Јелена је решила да путем Инстаграм профила одговори на сва питања која занимају њене пратиоце.

Радановићка је истакла да је Наум почео да говори тек са пет година, али не течно и разговетно и да су највећи проблем имали током његове друге и треће године.

- Наум је почео да говори са пет година и то углавном за своје потребе. Говор је штур, али се сматра вербалним аутизмом. До друге године је све радио, а онда се само угасио. Са три године је био угашен. Био је као тело из ког је неко исисао душу. Радио је све што не треба да раде здрава деца, а није радио апсолутно ништа што би требало да ради здраво дете. Радили смо све могуће детоксе и протоколе, разне алтернативне третмане, трансплатацију матичних ћелија... Увек више ствари истовремено. Од свега што смо радили очекивала сам пет посто само, сматрајући да ће укупан резултат да буде задовољавајући, али чаробна пилула не постоји - написала је Јелена.

На питање како се сада дечак осећа и како његово лечење напредује, рекла је:

- Супер је, он је срећан дечак, Далеко од детета уредног развоја, али далеко и од облика аутизма који је имао пре пет година. Сада је проблем разумевање говора и генерално разумевање, али све што смо радили дало је одређен резултат. Повремено је хиперактиван, спава одлично, воли да плива. Аутисти генерално воле воду - открила је Слобина супруга.

Њене пратиоце је занимало и то какав однос имају певач и њен син из првог брака, као и то да ли је малени Наум љубоморан на бебу коју је Јелена добила са Слободаном у фебруару ове године.

- Љубоморан је на бебу. Свака емоција код аутиста је добра ствар. Слоба и Наум имају невероватну везу од првог дана. Певају, играју се... Због њих више нисам тужна - додала је Радановићка.

БОНУС  ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.