Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Кад скинем бркове и шешир, нико ме не препознаје": Глумац Предраг Смиљковић о улози Тике Шпица и о новом занимању

Глумца Предрага Смиљковића готово свако повезује са улогом Тике Шпица

1681716206_PredragSmiljkovic1121107.jpg
Фото: А.Станковић
Oglas

Симпатичног Предрага Смиљковића публика је заволела захваљујући познатој серији "Породично благо", где је тумачио лик Тихомира Стојковића, познатијег као Тика Шпиц.

И данас га људи на улици ословљавају именом лика из серије, што му нимало не смета.

- Тика носи шешир и бркове, ја не. Када то скинем, тешко ме препознају. Чак ни полицајци не виде о коме се ради, па ми не прогледају кроз прсте, већ стално пишу пријаве због којих морам код судије за прекршаје. Људи виде да ме знају однекле, али то не доводе у везу с Тиком Шпицом. Деси ми се да ме продавачица у радњи пита: "Ма, одакле се ми знамо?", а ја кажем да сам таксиста, возач у градском саобраћају… - рекао је једном приликом кроз смех за "Блиц" Предраг Смиљковић, који сад има 54 године.

Фото: В. Данилов

Предраг је својевремено био гост у емисији "Никад није касно", где се ипак појавио са брковима, у жељи да га људи препознају.

- Ја сад намерно носим бркове, али обично сам без њих. Драго ми је што ме људи виде у позитивном светлу и драго ми је што је лик Тике Шпица кореспондирао са народом - истакао је био тада.

Смиљковић се и даље бави глумом, тумачио је једну од улога у серији "Војна академија" и редовно глуми у позоришту у Лесковцу, док му живот у српској престоници није примамљив.

Живи у Власотинцу, а о љубави према родном месту је у више наврата причао у јавности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas