· · Коментари: 0

Када ће се одржати крунисање КРАЉА ЧАРСЛА? Детаљи догађаја који се чека, многе ствари промењене

Крунисање краља Чарлса ИИИ требало би да траје само сат времена, уместо уобичајне тросатне церемоније

1665308419_a63b879d0cf02fffa3a58035f3f1f708ac4ae664.jpg
Фото: Профимедиа

Служба ће се одржати следеће године у Вестминстерској опатији и саџаће тајанствене ритуале и биће знатно краћа него церемонија одржана 1953. године, када је крунисана краљица Елизабета.

Сви се слажу са тиме да краљ Чарлс жели да овим крунисањем постави темеље модерне монархије, задржавајући само један мали део помпе из првобитне церемоније.

Операција крунисања носи назив "Златна кугла", а ово су сви детаљи тренутно познати јавност:

  • Церемонија ће бити знатно краћа. Уместо 3 сата, трајаће само сат времена.
  • Листа званица биће знатно смањена. Са 8.000 званица листа је сведена на 2.000 гостију.

Прочитајте још: Одушевила је и Кејт Мидлтон: Принцеза понела ташну коју жене обожавају (ФОТО)

  • Чак се разматра и о кодексу облачења и предлаже се опуштенија варијанта где ће бити дозвољено да се носе салонска одела уместо церемонијалних
  • Принц Вилијам ће имати важну улогу у планирању и спровођењу целе церемоније.

Војвода од Норфолка, који је задужен за руковођење крунисањем добио је задатак да осмисли краћу, разноврснију церемонију која би требало да представи модернију монархију Британији и свету.

- Краљ је смањио велики део ритуала везаних за крунисање, а то само значи да он признаје како се свет променио, модернизовао за ових 70 година - рекао је добро обавештен извор.

Камила ће бити крунисана као краљица супруга заједно са својим мужем, пише Дејли Мејл.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.