Oglas
· · Komentari: 0

Kada će se održati krunisanje KRALJA ČARSLA? Detalji događaja koji se čeka, mnoge stvari promenjene

Krunisanje kralja Čarlsa III trebalo bi da traje samo sat vremena, umesto uobičajne trosatne ceremonije

1665308419_a63b879d0cf02fffa3a58035f3f1f708ac4ae664.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Služba će se održati sledeće godine u Vestminsterskoj opatiji i sadžaće tajanstvene rituale i biće znatno kraća nego ceremonija održana 1953. godine, kada je krunisana kraljica Elizabeta.

Svi se slažu sa time da kralj Čarls želi da ovim krunisanjem postavi temelje moderne monarhije, zadržavajući samo jedan mali deo pompe iz prvobitne ceremonije.

Operacija krunisanja nosi naziv "Zlatna kugla", a ovo su svi detalji trenutno poznati javnost:

  • Ceremonija će biti znatno kraća. Umesto 3 sata, trajaće samo sat vremena.
  • Lista zvanica biće znatno smanjena. Sa 8.000 zvanica lista je svedena na 2.000 gostiju.

Pročitajte još: Oduševila je i Kejt Midlton: Princeza ponela tašnu koju žene obožavaju (FOTO)

  • Čak se razmatra i o kodeksu oblačenja i predlaže se opuštenija varijanta gde će biti dozvoljeno da se nose salonska odela umesto ceremonijalnih
  • Princ Vilijam će imati važnu ulogu u planiranju i sprovođenju cele ceremonije.

Vojvoda od Norfolka, koji je zadužen za rukovođenje krunisanjem dobio je zadatak da osmisli kraću, raznovrsniju ceremoniju koja bi trebalo da predstavi moderniju monarhiju Britaniji i svetu.

- Kralj je smanjio veliki deo rituala vezanih za krunisanje, a to samo znači da on priznaje kako se svet promenio, modernizovao za ovih 70 godina - rekao je dobro obavešten izvor.

Kamila će biti krunisana kao kraljica supruga zajedno sa svojim mužem, piše Dejli Mejl.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas