Принц и принцеза од Велса изазвали су срдачну реакцију током посете Велсу, што је њихов први заједнички ангажман након више од годину дана.
Том приликом су поделили и неколико објава на друштвеној мрежи Инстаграм где су се захвалили на добродошлици, а на једној од фотографија видимо Кејт и Вилијама како месе чувене велшке колаче.
Принцеза је засукала рукаве, ставила кецељу и решила да и сама научи да прави традиционалнни слатки велшки хлеб.
- Да ли је неко за велшке колаче? Задовољство је вратити се у Велс, уочи Дана Светог Давида овог викенда! Хвала љупким људима из Понтиприда на топлој добродошлици - написали су Кејт и Вилијам у опису низа фотографија на којима уживају у уз тесто и оклагију.
Рецепт за велшке колаче:
Састојци:
- 225г брашна, просејаног
- 110г усољеног путера (пожељно Велшки)
- 1 јаје
- мало сувог грожђа
- млеко, ако је потребно
- 85г шец́ера у праху
- екстра путер, за подмазивање
Сипајте путер у просејано брашно да направите грудвице. Додајте шец́ер, суво воц́е, а затим јаје. Мешајте док не добијете глатку смесу, онда формирајте лоптице од теста, користец́и само кап млека по потреби. Истањите тесто пецива на око 5мм дебљине, а затим вадите кругове калупом пречника 7.5-10цм.
Загрејте тигањ који сте претходно подмазали путером. Вишак масноће одстраните папирним убрусом.