Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСПРАВКА: Кијану Ривс није честитао православни Божић, догодила се манипулација старом фотографијом

Више портала објавило је информацију како је један од најпознатијих холивудских глумаца честитао православни Божић.

1641639423_1997666d58940bab5595470cfe18d921b984b76b.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Магазин Новости је, као и многи други у нашој земљ, пренео вест о томе како је Кијану Ривс честитао православни Божић, што је поткрепљено фотографијом на којој глумац држи православну икону. Ова иста фотографију, на којој се темељи спорна тврдња, објављена је и 2019. године.

Тиме се наводи да је познати глумац фотографију у част православног Божића поделио на свом Твитер налогу.

Да познати холивудски глумац не користи друштвене мреже опште је позната ствар, што је и сам потврдио једном приликом. Даљом претрагом, портал Раскринкавање.ме је објаву пронашао на лажном Твитер налогу. Из свега тога произилази закључак да је његова фотографија злоупотријебљена, јер не постоји нити један доказ да је објавио Кијану Ривс, као ни да је православцима честитао Божић.

Горњи текст је настао као последица анализе портала Раскринкавање.ме који су наш оригинални текст оценили као лажну вест.

- Оригинални текст - 

Годинама уназад уз глумца Кијануа Ривса иде епитет једног од најскромнијих и најбољих људи Холивуда.Пре извесног времена је откривено да је делио "ролексе" екипи са сета, да је својевремно раднику запосленом на снимању једног филма дао чек на 20.000 долара како би могао да се извуче из финансијских потешкоћа и збрине породицу, а сада је настала пометња због иконе.

На Тwиттеру је објављена слика холивудског глумца на којој га видимо да држи икону Богодородице с Исусом, а пошто је слика објављена на православни Божић, фанови из Србије, Русије, Македоније и Грчке су похрлили да му напишу "Ваистину Кијану".

Иако глумац нема профил на друштвеним мрежама, поведена је дебата да то "није његов налог", али чињеница да држи икону у руци је била довољна да настане пометња.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas