· · Коментари: 0

Ко је Рускиња Лариса са којом је Мараш преварио Софију у "Јужном ветру": Глумица од малих ногу, а ова улога јој је донела светску славу (ФОТО)

Ако пратите руску кинематографију, вероватно сте упознати с њеним улогама

1680514153_Untitled.jpg
Фото: АТА имагес/ принтсцреен/ Инстаграм/акинсхок2013

Серија "Јужни ветар: На граници", постала је и светски пројекат, будући да у њој, поред домаћих играју и многи интернационални глумци. Једна од њих је и Оксана Акиншина, која глуми лик неустрашиве Ларисе.

Оксана, се родила у Санкт Петерсбугру 1987. године, глумом је почела да се бавим са 12 година, када је прошла аудицију код редитеља Сергеја Бодрова млађег и добила улогу у филму "Сестре".

Међународну славу стекла је након што је глумила у филму "Љиља заувек" шведског режисера Лукаса Мудисона. Та улога јој је донела номинацију за Европску филмску награду за најбољу глумицу 2002.

Добила је улогу у филму из 2004. године "Борнова надмоћ", где је играла лик Ирине Нескаје и где је глумила са чувеним Метом Дејмоном.

У филму "Вукодлак сивог псећег клана" из 2006 године, Акиншина је глумила књегињу Елену, што јој је била једна од главних улога. Улоге су се ређале, а 2012. године је снимила филм "Осам првих дејтова", а 2015. године и наставак "Осам нових дејтова", односно 2016. године "8 најбољих дејтова". 

Постала је једна од водећих руских глумица, а имали смо прилику да је гледамо и у филму "Спутњик" из 2020. године, где је глумила главну улогу. Главну улогу је играла и у у филму "Чернобиљ: Амбис".

Што се тиче њеног приватног живота, од 2007. до 2010. године, Акиншина је била удата за бизнисмена Дмитрија Литвинова, са којим има сина Филипа Литвинова. Године 2012. удала се за филмског продуцента Арчила Гелованија. Оксана је 2013. родила своје друго дете Константина, а касније, 2017. године, ћерку Еми Геловани . Пар се растао 2018. године.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.