· · Komentari: 0

Ko je Ruskinja Larisa sa kojom je Maraš prevario Sofiju u "Južnom vetru": Glumica od malih nogu, a ova uloga joj je donela svetsku slavu (FOTO)

Ako pratite rusku kinematografiju, verovatno ste upoznati s njenim ulogama

1680514153_Untitled.jpg
Foto: ATA images/ printscreen/ Instagram/akinshok2013

Serija "Južni vetar: Na granici", postala je i svetski projekat, budući da u njoj, pored domaćih igraju i mnogi internacionalni glumci. Jedna od njih je i Oksana Akinšina, koja glumi lik neustrašive Larise.

Oksana, se rodila u Sankt Petersbugru 1987. godine, glumom je počela da se bavim sa 12 godina, kada je prošla audiciju kod reditelja Sergeja Bodrova mlađeg i dobila ulogu u filmu "Sestre".

Međunarodnu slavu stekla je nakon što je glumila u filmu "LJilja zauvek" švedskog režisera Lukasa Mudisona. Ta uloga joj je donela nominaciju za Evropsku filmsku nagradu za najbolju glumicu 2002.

Dobila je ulogu u filmu iz 2004. godine "Bornova nadmoć", gde je igrala lik Irine Neskaje i gde je glumila sa čuvenim Metom Dejmonom.

U filmu "Vukodlak sivog psećeg klana" iz 2006 godine, Akinšina je glumila knjeginju Elenu, što joj je bila jedna od glavnih uloga. Uloge su se ređale, a 2012. godine je snimila film "Osam prvih dejtova", a 2015. godine i nastavak "Osam novih dejtova", odnosno 2016. godine "8 najboljih dejtova". 

Postala je jedna od vodećih ruskih glumica, a imali smo priliku da je gledamo i u filmu "Sputnjik" iz 2020. godine, gde je glumila glavnu ulogu. Glavnu ulogu je igrala i u u filmu "Černobilj: Ambis".

Što se tiče njenog privatnog života, od 2007. do 2010. godine, Akinšina je bila udata za biznismena Dmitrija Litvinova, sa kojim ima sina Filipa Litvinova. Godine 2012. udala se za filmskog producenta Arčila Gelovanija. Oksana je 2013. rodila svoje drugo dete Konstantina, a kasnije, 2017. godine, ćerku Emi Gelovani . Par se rastao 2018. godine.

BONSU VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.