Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Краљ Чарлс продаје коње краљице Елизабете: Смањују се трошкови монархије

Британски краљ Чарлс Трећи најавио је, и пре него што је ступио на трон, да ће смањити буџет и трошкове монархије. Један од првих потеза је продаја племенитих грла из ергеле његове мајке Елизабете Друге

1666786731_5d29dca4f65ee1dc258a758025b8aa50dcba539d.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Чарлс Трећи намерава да смањује број краљевских коња, па је тако донета одлука да се прода 14 тркачких коња са имања "Сандрингхам‘с Роyал Студ" , где се још од краља Џорџа Шестог, узгајају племенита грла која освајају награде.

Прочитајте још: Меган Фокс променила боју косе: Глумица се одлучила за најпопуларнији тренд јесени (ФОТО)

- Ова одлука о продаји коња није ништа необично. Сваке године се то радило. Краљица је имала своје кобиле за парење, узгајала их је и продавала. Није могла све да их задржи - истакао је Џими Џорџ.

Додао је да продаја ових 14 грла не значи да краљевска породица прекида традицију учествовања на тркама. 

Краљ Чарлс нема исту страст према спорту као што је имала његова мајка краљица Елизабета.
Џон Ворен, бивши саветник за трке покојне краљице, навео је да је све догађаје до сада испратио, јер се током осамдесетих такмичио као џокеј аматер.

У једном од интервјуа, Камила краљица супруга истакла је да су трке коња биле посебна страст краљице Елизабете Друге и да је познавала сваког свог коња и пратила његов развој и успехе.

Прочитајте још: Џенифер Лопез какву не виђамо често: Певачица у опуштеном дневном издању (ФОТО) 

Иначе, британски краљ Чарлс више воли да слика него да јаше коње. Омиљена сликарска техника му је акварел, а од када је наследио на престолу своју мајку, постао је један од најпродаванијих британских уметника.

Његово дело које су ликовни критичари оценили као осредње, продато је на аукцији за 5.800 фунти, уместо за 500. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas