Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛАУШЕВА КЋИ ИЗ "СЛУЖБЕНИКА" Ко је лепотица необичног имена? Ћерка је нашег познатог глумца

ПРЕ ОСАМ година глумица Ваја Дујовић снимила је серију "Једне летње ноћи" у којој ју је шира публика упознала кроз улогу Кринке.

1694639862_77439_zarko-lausevic_ig--1-.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин/SUPERSTAR TV
Oglas

И углавном је добијала роле нежних жена све док није стигла поручница Радмила у "Војној академији". Да може много другачије показала је потом и кроз "Државног службеника", серију коју су гледаоци посебно заволели.

Филм Милутина Петровића" Нечиста крв - грех предака" дао јој је шансу да још једном осети рад у епохи, а тренутно је гледамо у серији "Друг Марко". Ово је прича о једној од најинтригантнијих личности Социјалистицке Федеративне Републике Југославије, Александру Ранковићу, а Ваја тумачи лик Славке, Ранковићеве друге супруге.

Ова глумица је и раније била упозната са историјским чињеницама и животом Ранковица, пошто је имала прилику да игра Славку Ранковић у серијалу о Јованки Броз.

- Овде сам много више сазнала и о њеном пореклу, и о томе како су се заправо упознали, какав им је однос био, колико је она била, ако прицамо о њиховом односу, уз њега, колико је била на неки нацин стуб, ако могу тако да кажем, њихове породице. Господин Светко Ковац ми је помогао доста, као и Слободан, Ранковицев и Славкин син, ког сам имала прилику и цаст да упознам, и да некако цујем из прве руке неке детаље каква је била његова мајка - испричала је глумица.

Фото: АТА имагес

- У трећој епизоди прва сцена је сцена њиховог упознавања, у Дрвару, и то је већ само по себи мени занимљиво, па касније, кроз друге епизоде видећете једну жену која је остала без породице, која је за партијом дошла у Београд и која је, онако, по мени била хероина и опет наглашавам стуб једне породице. То све њој није било баш лако, али чини ми се да се с тим херојски борила и држала - додала је Ваја о серији чије је приказивање на РТС изазвало огромно интересовање гледалаца.

Раније је у интервјуу за ТВ Екран глумица, коментаришући претходне роле у епохи, ова глумица открила колико јој се допада тај жанр.

- Волим епоху јер је нешто потпуно другачије од онога што иначе живимо од малена. Деведесетих година када сам се родила, било је већ модерно доба. Ово је време с којим немамо никаквих додирних тачака осим кроз машту, књижевност и фотографије. Зато је увек занимљива за игру.

Серија "Државни службеник" у којој је одиграла једну од главних улога крај Милана Марића, донела јој је посебно искуство, а занимљиво је да јој је оца играо Жарко Лаушевић, чији је пријатељ у истој серији био Вајин прави отац Владан Дујовић.

- Играти са Жарком Лаушевићем велика је част и лепо смо сарађивали па се радујем да у следећој сезони опет стварамо. Он је један изузетан колега и дивно је с њим делити кадар. Иначе, ми смо сви у кући једни другима подршка. Тата и ја смо колеге постали оног тренутка када смо 2015. године у серији "Једне летње ноћи" стали заједно у исти кадар. Пре тога смо једно друго гледали као публика.

Поред талента и умећа, ову глумицу издваја и њено необично и ретко име.

- Захвална сам родитељима јер је име аутентично и не постоји у нашој професији друга Ваја. Драго ми је и што је реч о старом српском имену које је пало у заборав разним сплетом историјских догађаја. Надам се да ће можда још неко некада дати ово име свом детету и оживети га поново.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas