Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО прославио 47. рођендан: Да ли знате по коме је славни глумац добио име?

Један од најбољих и најтраженијих глумаца данашњице Леонардо Дикаприо напунио је 47 година.

1636620647_shutterstock_1433831474.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Оскаровац Леонардо ди Каприо није препознатљив само по својом фантастичној глумачкој каријери, већ и по залагању за очување животне средине и борби против глобалног загревања

Занимљивости о Леонарду ди Каприју

Име је добио по славном сликару, фризуру његовог лика Џека из Титаника су забрањивали, а на почетку познанства, Марка Волберга није подносио.

Прва улога

Супротно увреженом мишљењу, његова прва улога је била Џош у Чупавцима 3,а не Тоби Вулф у Дечаковом животу. Филм је премијерно приказан 1991.године,а радња је пратила ванземаљце који долазе у Лос Анђелес и једу све што им се налази на видику.

Млади Леонардо је улогом у овом филму привукао пажњу јавности и након тога је кренуо да гради каријеру.

Како је добио име?

Његова мама Ирмелин Инденбиркен је шетала по музеју и уживала у сликама Леонарда да Винчија, када се нерођена беба у њеном стомаку померила. Она је то схватила као знак,а остало је историја.

Прочитајте још: ПРВИ ИНТЕРВЈУ Меган Маркл након разговора са Опром: Открила како се осећа осам месеци касније

Ухвати ме ако можеш

Када је Лео радио на филму Ухвати ме ако можеш упознао је и разговарао са правим Френком Абагнејлом Џуниором, кога је играо у филму. Толико су се добро слагали, да га је Леонардо позвао у своју кућу.

Непријатељи

Леонардо ди Каприо и Марк Волберг су на почетку мрзели један другог. Све је почело на сету филма Кошаркашки дневници из 1995. године када су радили заједно, а њихове енергије се једноставно нису поклопиле.

Међусобно поштовање и пријатељство је дошло убрзо након што су снимили једну сцену заједно и схватили теленат један другог.

Има проблем са опсесивно компулзивним поремећајем

Глумац је отворено причао о својој борби са ОЦД-ом, што је био један од разлога зашто се повезао са улогом Хауарда Хјуза којег је 2004. године глумио у филму Авијатор.

Признао је да је имао јаку потребу да неколико пута прође кроз врата, као и да стане на мрље од жваке. Дељење ових интимних ствари је несумњиво помогло многим људима кој исе боре с овим поремећајем

Прочитајте још: Стеван Пиале открио непознат детаљ о серији "ИГРА СУДБИНЕ": Ово нисам желео"

Његова фризура је била забрањена

Након успеха Титаника, сваки млади мушкарац је желео да изгледа као Лео. Оваква фризура је постала толико популарна у западним културама толико да неке земље нису желеле да буду повезане с тим, па су је забраниле.

Еко-френдли ризорт

Леонардо ди Каприо је 2004. године купио острво на обали Белизеа с великим плановима да изгради еко-френдли ризорт осмишљен да обнови обалу прекомерним риболовом - биће то заправо најзеленије место за одмор на свету.

Циљ да излечи госте док такође лечи и острво, а постојаће правила којих ће гости морати да се придржавају. Једно од њих је забрана коришћења пластичних флаша.

Брине о једној девојчици

Док је снимао филм Крвави дијамант у Јужноафричкој Републици, посетио је и околна сиротишта.

Тамо је између осталих упознао и једну девојчицу, која му је освојила срце. Иако није могао да је усвоји због свог стила живота и каријере, стално јој шаље све што јој треба и све чини да буде срећна и здрАВа

Замало да промени име

Његов први агент је желео да му промени име у Лени Вилијамс, јер је мислио да ће тако бити привлачнији филмаџијама, јер је "више амерички"

Оскар из 4. пута

Леонардо ди Каприо је за најбољег глумца у главној улози номинован три пута: за филмове Авијатор, Крвави дијамант и Вук са Вол Стрита, али је награду освојио тек 2016. године за улогу у филму Тхе Ревенант
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas