Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛЕПА КАО САН, А СТРОГА КАО ХИТЛЕР: Она је заводила највеће фаце Београда

Тешко је и замислити да ће славна Локица ове године напунити 78 година, јер је она у нашем сећању још увек она врцава девојка невероватне снаге

1707654848_270271_lokicastefanovic_ls.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Вероватно нема свестраније личности у Србији од Локице. Довољно је да се каже да је ова жена балерина, педагог балета, професор балета, кореограф, фитнес инструктор и архитекта. Моћна жена која се крије иза ситног тела.

Њено име је синоним за модеран сценски плес, а о њеним кореографијама са турнеје „Путујући земљотрес“ Здравка Чолића се и даље прича, пише Биографија.орг.

Рођена је 31. марта 1946. године у Београду. Одрасла је у центру града, на Теразијама. Отац је радио у иностранству, а мајка Гроздана је предавала српски језик у Трећој београдској гимназији. Са пет година је почела да игра у позоришту „Бошко Буха“ код професорке Данице Живановић. Тада је први пут наступила на позоришној сцени. Локицина друга наставница у ОШ „Алекса Шантић“ се звала Даница Шетина.

Када је имала десет година, примљена је у Балетску школу „Лујо Давичо“. Упоредо са њом је завршила основну школу и Пету београдску гимназију.

На шестој години балета је схватила да не жели да се бави класичном игром, већ модерном. Међутим, пошто је отац желео да Локица буде инжењер, уписала је Архитектуру на Архитектонском факултету. Од њега је наследила војничку дисциплину, марљивост и доследност. Имала је своју плесну групу „Локице“ које су биле веома популарне седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. Схватила је да нема довољно времена за факултет и групу па је почела ванредно да студира.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas