Oglas
· · Komentari: 0

LEPA KAO SAN, A STROGA KAO HITLER: Ona je zavodila najveće face Beograda

Teško je i zamisliti da će slavna Lokica ove godine napuniti 78 godina, jer je ona u našem sećanju još uvek ona vrcava devojka neverovatne snage

1707654848_270271_lokicastefanovic_ls.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Verovatno nema svestranije ličnosti u Srbiji od Lokice. Dovoljno je da se kaže da je ova žena balerina, pedagog baleta, profesor baleta, koreograf, fitnes instruktor i arhitekta. Moćna žena koja se krije iza sitnog tela.

NJeno ime je sinonim za moderan scenski ples, a o njenim koreografijama sa turneje „Putujući zemljotres“ Zdravka Čolića se i dalje priča, piše Biografija.org.

Rođena je 31. marta 1946. godine u Beogradu. Odrasla je u centru grada, na Terazijama. Otac je radio u inostranstvu, a majka Grozdana je predavala srpski jezik u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Sa pet godina je počela da igra u pozorištu „Boško Buha“ kod profesorke Danice Živanović. Tada je prvi put nastupila na pozorišnoj sceni. Lokicina druga nastavnica u OŠ „Aleksa Šantić“ se zvala Danica Šetina.

Kada je imala deset godina, primljena je u Baletsku školu „Lujo Davičo“. Uporedo sa njom je završila osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju.

Na šestoj godini baleta je shvatila da ne želi da se bavi klasičnom igrom, već modernom. Međutim, pošto je otac želeo da Lokica bude inženjer, upisala je Arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu. Od njega je nasledila vojničku disciplinu, marljivost i doslednost. Imala je svoju plesnu grupu „Lokice“ koje su bile veoma popularne sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Shvatila je da nema dovoljno vremena za fakultet i grupu pa je počela vanredno da studira.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas