Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Милош Биковић и његов БРАТ први пут заједно пред камерама: Михаило Биковић се замонашио са 22. године и до сада је водио живот далеко од очију јавности (ФОТО)

Тема везана за цркву, веру и православље га је инспирисала да говори у документарцу у ком је учестововао и Милош Биковић

1706778422_Foto-Ataimages.rs-Printscreen-YouTube-EVGENIY-CHELPANOV.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Принтсцреен/ YоуТубе - ЕВГЕНИY ЦХЕЛПАНОВ
Oglas

Документарни филм "Свети Сава: Руска боја на српској застави" приказан је у понедељак у Руском дому, а ово остварење први пут је спојило глумца Милоша Биковића и његовог рођеног брата Архимандрита Михаила Биковића пред камерама.

Милошев брат, Игуман манастира Јовање угостио је редитељку са којом је говорио о вези руске и српске православне цркве, док је Милош са њом прошетао манастиром у граду Волоколамску у Русији и осврнуо се на српски завет који је оставио Свети Сава.

Филм приказује места која је Свети Сава посећивао - древне манастире и планинску испосницу у којој се молио.

Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - ЕВГЕНИY ЦХЕЛПАНОВ

У овом остварењу учествују и проф. Милош Ковић, Георгиј Енгелгард и свештенство СПЦ.

Овако Милош Биковић прича о брату

Милош је једном приликом говорио о свом старијем брату и о његовој одлуци да се замонаши.

- Мој брат је отишао у манастир када је имао 22 године, а студирао је с потомцима руских емиграната који су дошли у Србију након Октобарске револуције. Важно ми је да кажем да с њим причам као са братом, али се увек сетим да је он ипак монах који је свој живот посветио Богу. Понекад, у разговору пожелим да му противуречим, али уместо тога, увек му кажем: "Размислићу о твојим речима" - испричао је Милош тада за руско издање магазина "Есqуире" и открио разлог због којег се брат замонашио:

- Објаснио ми је да никада није осетио такву пуноћу живота и да ју је пронашао једино у додиру са Богом. Када је моја слава премашила све оно што сам очекивао, сећам се да ми је брат рекао: "Сада више ниси битан само ти. Сада си постао симбол." Он је на неки начин почео да ми се диви, иако ја то никада нисам очекивао јер је то необично за једног монаха. Он добро зна колико и када се ја ломим и сумњам у себе - испричао је Милош тада.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas