Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МИСЛИЛА САМ ДА ЋУ ДА УМРЕМ: Славица Ћуктераш се суочила са анксиозним нападима

Славица Ћуктераш отворено је говорила са каквим се све проблемима суочавала.

1708589318_404940_img-06c5bf2511b28ddb67baf5529fdca055-v_iff.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Искрено је причала о томе да је имала психичких проблема због којих је морала да потражи помоћ, као и проблема са трудноћом за коју су јој рекли на почетку да заправо само тело све симулира, да би на крају родила ћерку Викторију, а прича и о разводу брака који је трајао шест година.
О свом детињству и породици из које је потекла, а онда се осврнула и на 2004. годину када је освојила шесто место у "Звездама Гранда" и постала позната и популарна.

-Осећала сам се феноменално тада. Остварили су ми се снови, то је оно што сте желели као мали, а онда долазимо до једног другог проблема, а то је да то уопште није здраво за психу. Нисам била свесна ситуације, нисам била свесна колико је то популарно, какви ће бити резултати на крају. Ја сам имала жељу да успем, да певам, да снимам песме, да имам наступе и та жеља ми се остварила. То је ишло јако брзо, јако брзо сам упала у једну велику машину која уопште није била добра тада за моје године. Са мојих 18 година, ја сам тада била дете које са 18 ништа не зна иако сам ја мислила да знам све. Издржавала сам то јуначки, а онда сам у двадесетој, двадесет првој години имала велики психички крах - отворено каже Славица.

Анксиозни поремећај са паникама је нешто са чиме се Славица борила али о чему је отворено говорила. За тај период каже да јој је био веома тежак.

- Претежак је био зато што нисам знала шта ми се догађа, а са друге стране сам морала да радим. Шта више у разговору после са неуропсихијатром сам сазнала да би било добро да наставим да радим. То је стварно један период мог живота који ме много научио. Тада сам схватила да ништа на овом свету не постоји важније него наше ментално здравље. Тог момента да престану ти страхови, те панике. Када бих вам причала да две године нисам отишла у продавницу, нисам знала шта се налази на рафовима...

Славица се плашила да ће се напад догодити када оде у продавницу те је имала већи степен сигурности код куће.

- Сећам се када ме је мама изводила из куће, ја жмурим и покушавам да останем напољу, али толико ми се криви звук у ушима у глави, уста се суше не помаже ни вода ни ништа отварам очи и питам маму какве су ми боје, она каже црне, ја сам одједном постала црна - каже певачица.

Милсила је тада да има неку телесну болест, а где год је одлазила говорили су јој да је здрава, да је све у реду.

Како је професорка Славица Ђукић Дејановић објаснила, анксиозни поремећај се карактерише тиме да особа има страх да ће или умрети или полудети, једно од то двоје.

- Тада сам имала страх од смрти, а после да ћу полудети, а онда ми је неуропсихијатар рекла: "Славице шта мислиш ћега се здрав човек највише плаши? Па, да не полуди". После сам код ње долазила са много питања јер ја сам толико књига прочитала у вези са свим тим и дан данас читам, али имала сам сада смртни случај у породици и десило ми се да сам после колико година, после 15 година, два пута у једном дану доживела прави анксиозни напад - каже отворено Славица која је без задршке описала и када јој се десило и како се тада осећала.

- Страшно је било. Први пут сам била сама у једном објекту, други пут сам била са ћерком. Замислите када сте са дететом.... Али, ја сам знала о чему се ради. Нема везе што ми је сметала бука, множили су се гласови у мојој глави, дете ме пита за ово, ја бих само да се некако шћућурим, али знала сам о чему се ради. Дошла сам кући и рекла: "Уф, да ли је могуће, ајде сад да видимо Славице да ли ће да се враћа, како ћемо даље". Ту сам закључала своје мисли, наставила свој ток живота. Да куцнем у дрво није ми се враћало, без икакве бојазности возим дете, идем по дете, долазим за Београд, возим ауто - каже Славица која се сложила са професорком да неизбегавање ситуација којих се плашимо је заправо најбитније у лечењу.

- А онда ми позли на снимању, нешто ми није добро, није добро, анксиозност није... Одем код дргугог лекара, каже уради бета хцг, ја урадим оно нека бројка ненормална, типа 40.000, а све преко 5... Она гледа ултразвук и каже па ви нисте трудни, изгледа да ваше тело само симулира. Тада сам први пут и чула да постоји то када тело мисли да је трудно. И каже она мени: "Требало би да се очистите", а ја ајде само да што брже то урадимо пошто имам снимања.

Ипак, Славица то тада није урадила већ се посаветовала са још једним лекаром што се испоставило као добро.

(Блиц)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas