Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Моја деца немају телефоне": Јелена Ђоковић о васпитању Таре и Стефана

Јелена Ђоковић је открила да Тара и Стефан још увек немају мобилни телефон

1715337867_ndf_gabor_mate_07102023_0076.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Јелена Ђоковић се, радећи на фондацији коју су основали она и Новак, бави бројним друштвеним темама, а посебно је посвећена темама родитељства и одрастању деце.

Она и Новак имају двоје деце, Тару (6) и Стефана (9), а детаље приватног живота чувају за себе и ретко кад нешто изнесу у јавност. 

Јелена је сада радећи на теми конференције "Родитељске перспективе: Осећања и јасне границе", одговорила на питање како изнова показивати љубав детету, а уједно бити строг.

- То је сјајно питање, као родитељ се често питам како да будем и довољно јасна нашој деци, и довољно ауторитативна да задржим одређене границе које не могу да пређу. Често ми је то тешко уколико нисам емотивно регулисана и уколико ме осећања преплаве. То је разлог због чега многи родитељи реагују превише попустљиво или строго, деца немају баланс и константност од стране родитеља. Идемо из једног екстрема у други. Њима треба нормално окружење да би могли да се развијају - рекла је Јелена за Блиц, те се осврнула на коришћење мобилних телефона код деце.

- Нећемо се више враћати уназад на то како смо ми одрастали, деца нажалост јесу изложена екранима и последице јесу многоструке. Истраживања кажу да деца имају поремећај пажње, друштвене мреже су направљене тако да стварају зависничко понашање. У јако кратком периоду погледају доста садржаја, њихов мозак је трениран да мења много информација и не можемо да видимо децу која успевају да задрже пажњу у разговору и школама, а да не причам о другим проблемима. Надам се да ћемо наћи боље решење - објаснила је Јелена, која се такође са тим бори.

- Успешно се још увек борим, моја деца имају девет и шест година, за сада немају телефоне, нити таблете. У школама се на одређеним часовима таблети користе, али је то за сада у неким границама здравог разума - закључила је Новакова супруга.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas