Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На данашњи дан пре 26 година преминула ПРИНЦЕЗА ДАЈАНА: Ово писмо је написала 8 месеци пре смрти, а речи кидају душу

Прошло је тачно 26 година од смрти Дајане, принцезе од Велса

1693464190_9b42b96dec4a1f9703257612f495554c116208fd.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

"Омиљена принцеза" како су је често називали, преминула је у 36. гпдини, 31. августа 1997. године од повреда задобијених у саобрац́ајној несрец́и у Паризу, у којој су погинули и њен сапутник Доди Фаиед и возач Анри Пол.

О принцези не престаје да се говори и скоро три деценије касније. Сећање на њу одржава свет.

Почетком године објављено је писмо које је Дајана написала осам месеци пре смрти, а у коме описује како се надала да ц́е 1997. „бити лакша година за све нас“ након након што се развела од принца Чарлса.

Трагично писмо принцезе Дајане у којем је открила своје наде да ц́е 1997. „бити лакша година“ изашло је на видело након што је збирка њене преписке стављена на аукцију. У дирљивој белешци од 17. децембра 1996. године – осам месеци пре него што је погинула у саобрац́ајној несрец́и у Паризу, Дајана је открила и намеру да предстојец́и Божиц́ проведе у иностранству „на сунцу“.

Тон писма на две странице одражавао је трауматичну годину коју је принцеза од Велса преживела, након што се развела од принца Чарлса. Дајана је написала како се радује својој будуц́ности. Написала је: „Више сам него срец́на што имам своју слободу и сматрам да сам веома срец́на што имам другу шансу! Много лепих ствари ми је дошло и забавно је... ко би помислио!" - гласи део писма, преноси Дејли Мејл.

Дајана је 1997. године ушла у везу са кардиохирургом др Хаснатом Кханом, али је томе дошао крај у јулу, пише Дејли Мејл. Затим је ступила у кратку везу са Додијем Фаједом који је погинуо заједно са њом у саобрац́ајној несрец́и 31. августа 1997.

Принцеза је иза себе оставила синове, принчеве, Вилијама и Харија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas