Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НА ВРХУНЦУ СЛАВЕ ПРОНАЂЕН МРТАВ: Последње речи у ЊЕГОВОМ ДНЕВНИКУ шокирале су многе

Хит Леџер имао је каријеру, велику славу и још већи таленат, а онда је све то нестало када је једног дана нађен мртав

1705926317_319249_profimedia0097985453897_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Тешко је замислити да је прошло пуних 16 година од смрти славног глумца Хита Леџера који је постхумно добио Оскара за споредну мушку улогу у филму "Мрачни витез".

Имао је само 29 година када је пронађен мртав у својој соби, док је лежао го, а поред њега су биле пилуле и алкохол.

У соби га је пронашла његова собарица и масерка које су покушале да га оживе, али безуспешно. Многи сматрају да га је убила улога којој се толико ревносно посветио.

"Затворио сам се у хотелску собу и тамо провео недеље. Био је опседнут Џокером," рекао је његов отац касније.

И сам Леџер је испричао на који начин се спремао за ову последњу улогу:

"Седео сам у хотелској соби у Лондону месец дана, закључао сам се и писао дневник док сам експериментисао са гласовима – било ми је важно да нађем оригиналан глас и начин на који се смејем. Завирио сам у реалност психопате, некога ко има врло малу или никакву свест о својим делима. Он је апсолутни социопата, кловн који је хладнокрвни масовни убица, а редитељ ми је дао сву слободу. То је забавно, јер нема граница за то шта Џокер може да уради или каже. Ничега се не плаши и све је велика шала", изјавио је само неколико месеци пред смрт.

Управо је његов отац након његове смрти нашао тај дневник у којем су биле белешке, цртежи и фотографије из стрипа. На самом крају дневника се налази слика Хита Леџера у костиму Џокера, док је прецртана маркером а испод ње пише ЗБОГОМ.

Да ли је то био његов начин да изађе из лика којег је тако пажљиво и дуго градио, остаће непознато свима.

Ко је био Хит Леџер?

Хит Леџер рођен је 4. априла 1979. у Перту у Аустралији и као већина његових колега, каријеру је почео у телевизијским серијама. Одмалена га је интересовала глума и још у најранијем добу био је сигуран да жели тиме да се бави.

По завршетку средње школе, крајем деведесетих преселио се у Холивуд. Прву улогу остварио је у тинејџерској комедији "Десет ствари које мрзим код тебе", а његова каријера кренула је узлазном линијом у холивудском спектаклу Мела Гибсона "Патриота". Озбиљнији драмски изазов на који је успешно одговорио упућен му је улогом чувара затвора у филму "Бал монструма". У романтичној комедији "Казанова" играо је легендарног италијанског заводника, а сарађивао је са чувеним Ангом Лијем у награђиваној драми "Планина Броукбек" о љубави двојице каубоја. Тумачио је и лик Боба Дилана у филму "Нисам ту" Тода Хејнса, где је играо раме уз раме с Кејт Бланчет и Ричардом Гиром, а после тога почео је да га бије глас као изузетно перспективног глумца чије време тек долази.

Један од његових биографа објавио је да Леџер није један од најбољих аустралијских глумаца, али да би уз пажљив одабир улога сигурно то могао да постане. Често се спомињало да нико не зна шта ће Леџеру донети будућност, али нико није ни слутио да ће то бити изненадна смрт. Џокер у филму Мрачни витез био је његова најуспешнија рола, за коју је постхумно добио Оскара за најбољу мушку споредну улогу. Он је други глумац који је икада добио ово престижно признање након смрти.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas