Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Највеће несреће које су се десиле на снимањима домаћих филмова: Од упадања у шахт, до метка у оку (ФОТО)

Глумачки посао понекад може бити опасан по живот

1657823143_37182_foto-printscreen-snimanje_f--1-.jpg
Фото: З. Кнежевоћ/В. Данилов/Катарина Михајловић
Oglas

СРБИЈУ је потресла трагична вест да је на подручју планине Тара погинуо В. М. из Београда, који је учествовао у снимању филма "Олуја".

Како су саопштили из продукције "Омега", В. М. је био сценски реквизитер у екипи филма "Олуја", и он је у јутарњим часовима пао са литице под околностима које се још утврђују.

Хитна помоћ је на лицу места, нажалост, констатовала смрт.

"Изражавамо дубоко жаљење због трагедије која се догодила. Изгубили смо нашег пријатеља и сарадника. Дубоко саосећамо са болом његове породице. Трудићемо се да пружимо сву могућу помоћ. Одмах смо предузели мере како бисмо утврдили околности које су довеле до овакве несреће. Бићемо на располагању свим истражним органима", наводи се у саопштењу продукције.

Иначе, несрећа се догодила у току слободног времена, односно то се десило ван снимања. Сама несрећа се није десила за време снимање сцене филма. Званично је саопштено да екипа у том тренутку није снимала, а ко је све био на месту несреће не могу да тврде.

Да незгоде и несреће на снимању нису реткост, показују и примери домаћих личности из света филма, који су се нажалост сусретали с тим, а неке су чак имале и смртни исход.

Богдан Диклић

Познати глумац Богдан Диклић тешко се повредио на снимању филма „Турнеја“ недалеко од Приједора , када је испалио рафал из „калашњикова“ и једна од испаљених чаура погодила га је у лево око.
Диклић у овом филму игра војног заповедника, а несрећа се догодила у сцени у којој пуца из „калашњикова“ са маневарском муницијом. Испалио је рафал, чаура га је погодила у око, а колеге су одмах притрчале да му пруже помоћ.

Како није било могуће да му се укаже помоћ на терену, продуцент филма и глумац Тихомир Станић, директор Слободан Павићевић и редитељ Горан Марковић повређеног Диклића одмах су ставили у аутомобил и одвезли у болницу у Приједор, одакле је превезен у Бањалуку. Офталмолози су га прегледали, констатовали да је повреда ока тешка и санитетским возилом Диклић је превезен на ВМА.

Фото: В. Данилов

- Диклић има тешку контузиону повреду левог ока задобијену од чауре аутоматске пушке. По пријему, лево око му је било испуњено крвљу. Дата му је терапија и крв из ока почела је да се повлачи. Лекари који су га прегледали и констатовали да за сада нема потребе да га оперишу - рекли су тада из ове медицинске установе.

Како се прича по кулоарима глумишта, Диклић од тада има стаклено око, али о томе не воли да прича. Годину дана након ове несреће Богдан је опет једва преживео. Наиме само годину дана након трагедије са пушком, Богдану је позлило у току представе "Кандид или оптимизам" на Стеријином позорју па је после реанимације хитно пребачен у каменички Институт за кардиоваскуларне болести.

У тој здравственој установи му је дијагностикована плућна тромбоемболија, а касније му се стање нагло погоршало развојем акутног инфаркта миокарда (срца).

Драган Кресоја погинуо са сином

Редитељ Драган Кресоја је погинуо 6. новембра 1996. у 51. години живота снимајући прве кадрове филма "Сутон над Београдом". Хеликоптер у ком се налазио те ноћи је приликом заокрета ротором закачио Дунав и пао у воду, живот су изгубили Кресоја и његов син, као и пилот.

 

Емир Кустурица

Прослављени режисер, глумац, музичар и писац Емир Кустурица се лакше повредио у Требињу где снима филм „На млијечном путу“ са Моником Белучи. До незгоде је дошло када је, наводно, магарац на сету пао на Кустурицу и нагњечио му ребро. Појавила се вест и да је Кустурица „пао с магарца и том приликом задобио потрес мозга“, што се одмах проширило интернетом, на шта је редитељ рекао:

- Нити сам пао, нити сам повредио главу. Мало сам нагњечио лист десне ноге самаром, али то је већ прошлост. – изјавио је тада за „Новости“.

Фото: Тањуг/Раде Прелић

Урош Јовчић

Глумац Урош Јовчић, који се прославио у филму "Монтевидео, Бог те видео", такође је доживео незгоду на снимању поменутог филма, која на срећу није имала теже последице.

- Једна од анегдота везана за мене је када смо снимали серију у хангарима плавог воза. Тај дан смо играли карте, међутим када је дунуо ветар све је одувао испод вагона. Као најмлађи сам сишао у рупу испод тог вагона и упао у шахт за промену уља - признао је глумац и додао шта се даље издешавало и како су после тога наставили снимање.

Фото: З. Кнежевић

- Унутра сам био изнад појаса. Сав сам био прљав, блатњав, само што дно нисам пипнуо. Био је мркли мрак, људи нису могли да верују шта се дешава. Изударао сам се са свих страна, у костиму, пала је грдња јер су имали сличан костим, али не исти. Следеће сцене сам снимао иза седишта да се не би видело да је различита одећа у питању, али све је то симпатично - објаснио је Урош.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas