· · Коментари: 0

Након језивих трагедија, Славица Ћуктераш донела радикалну одлуку: Дала пример другима (ФОТО)

Њену одлуку подржали су многи

1683365497_cukkkkk.jpg
Фото: АТА имагес

Србија је завијена у црно након неколико стравичних догађаја који су за собом оставили десетине мртвих. Након крвавог пира у школи на Врачару када је дечак (13) убио деветоро људи и више њих ранио, уследио је масакр код Младеновца када је младић убио осморо људи, а чак 14 њих ранио. Док се неки од рањених и даље боре за живот на територији целе државе проглашена је тродневна жалост, а неке од жртва биће сахрањени данас, 6. маја на Ђурђевдан.

Након ова два језива масакра и серије страшних догађаја покренута је акција да се у Србији укине друштвена мреза Тик-Ток,Славица Ћуктераш је прва јавна личност која је то урадила и јавно саопштила, а позвала је и све остале да обришу своје налоге и потпишу петицију о укидању ове мреже у Србији.

"Ја сам свој налог на ТикТоку избрисала", написала је Славица и своју одлуку поделила на Инстаграм сторију.

Фото: Инстаграм/принтсцреен/цуктерасславица

Многе јавне личности поседују поменуту платформу и јако су популарни на истој, међутим, по свему судећи, одређени садржај који се приказује на датој платформи окарактерисан је као велика опасност за будуће младе људе и генерацију узимајући у обзиром свеукупну ситуацију, а исто тако и многобројне бизарне и ризичне "изазове" којима су подлегла деца како би имали што више прегледа на Тиктоку и били што више праћенији и скренули пажњу на себе.

Певачицину одлуку подржали су многи, управо због тога што се данима уназад могу видети узнемирујући снимци и поруке на којима деца држе пиштоље, подржавају убице, деле потресне садржаје и пароле.

Док неки коментаришу како би забрана ове апликације значила и "укидање слободе говора", певачица се одлучила на овај корак упркос томе што је била јако популарна на поменутој мрежи, те је редовно са својим пратиоцима делила забавне снимке. Решила је да стави тачку и угаси свој профил, а да ли ће њеним корацима кренути и остале јавно личности, остаје нам да видимо у наредном периоду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ