Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УЛОГА

Није знао да има ТЕШКУ БОЛЕСТ, а требало је да глуми човека који УМИРЕ ОД ЊЕ: Глумац случајно сазнао да је болестан

Прославњени српски глумац Тихомир Тика Арсић преминуо је данас, у 64. години, после дуге и тешке болести.

1607361357_tttt.jpg
Фото: В. Данилов
Oglas

Он је имао рак панкреаса који је метастазирао на јетру. На време је сазнао за болест и одмах се подвргао терапији, а овако је говорио о том периоду.

- У мају прошле године сам се припремао за опскурну филмску улогу човека који умире од рака. Пет месеци сам се припремао за тај лик, први пут сам ишао у теретану и тренирао бокс. Мало пре почетка снимања, које је требало да траје два и по месеца и буде врло захтевно, превентивно сам отишао код лекара на детаљније прегледе. 

Прочитајте још: "Упалите за мном свеће, као да ме нема": Бакљада на улицама Дорћола у част Џеја! (ФОТО)

- Како скоро 20 година нисам играо тако велику улогу на филму, мислио сам да је у реду да будем сигуран да сам добро и да нећу морати да правим паузу. Урадио сам неколико скенера и магнета, мада сам био здрав и нисам осећао никакве тегобе. Тако сам случајно сазнао да имам канцер на глави панкреаса - рекао је глумац и додао да је одмах кренуо са терапијама.

Прочитајте још: Анђелка Прпић први пут проговорила јавно о разводу и односу са бившим мужем

- Премда је канцер био у самом зачетку, решио сам да не одлажем лечење. Оперисан сам за шест дана. Када су ме из операционе сале одвезли на интезивну негу, био сам у бунилу од анестезије. Моја супруга Јелена је била поред мене. Каже да је прво што сам рекао било: "Ништа од филма." Нажалост, филм нисам снимио, али на срећу снимио га је један сјајан глумац. Одличан је и управо се емитује у биоскопима. Што се моје операције тиче, била је успешна. 

- Хистопатолошки налази су показали да имам изгледе за потпуно излечење. Лекари су ми честитали. Жлезде су биле чисте. Нигде није било метастаза и све је изгледало добро. Превенције ради, одређено ми је да примим дванаест хемиотерапија, јако тешких, које сам ипак одлично подносио. Крајем фебруара ове године требало је да одем на контролу. Потом је уследио нови шок.

Прочитајте још: Преминуо глумац Тихомир Тика Арсић

Иако се чинило да је све у реду, у мају месецу сазнао је да је тумор метастазирао на јетру.

- Због короне, на контролу сам отишао тек шестог маја. Два дана касније су ми рекли да имам метастазе на обе стране јетре. После нових хемиотерапија којима сам био подвргнут током лета, недавна контрола је показала да се број метастаза на јетри увећао, али њихова величина не. Сада крећем са трећом туром хемиотерапије. Дубоко сам свестан чињенице да је ова болест неизлечива, али такође и тога да живот може да се продужи, а с обзиром на то да имам за шта и за кога да га наставим - за моју породицу и пријатеље, можда и за шансу да се вратим у професију - одлучио сам да се борим - навео је глумац.

Прочитајте још: "УМРО ЈЕ У СНУ": Џејев најбољи пријатељ описао ПОСЛЕДЊЕ ТРЕНУТКЕ певачевог живота

Арсић је открио и да тумор не реагује на хемиотерапије, као и да има повишен шећер и да је изгубио доста килограма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas