Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Нисам имао хлеб да једем": Воја Брајовић открио тајну култне серије "Отписани": "Каскадери су зарађивали више од нас"

Легендарног глумца публика највише памти по улози Тихог

1683637099_komemoracija_vladan_zivkovic_13012022_0021.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Серију "Отписани" обожавају све генерације, а носи титулу и једне од најпопуларнијих домаћих серија свих времена. Чини се да се "Отписани" не могу замислити без Тихог и Прлета, које су тумачили Воја Брајовић и Драган Николић. И деценијама касније публика их највише везује за ове улоге, а упркос великој популарности коју су стекли након серије, Воја је открио да су заправо радили за веома мале паре:

- Каскадери су зарађивали много више од нас. Они су наплаћивали по паду и највише су зарађивали, а ми смо остали сиромашни. Мислим да никад нисам био сиромашнији него тада. Потписивали смо уговоре за мале паре. Када сам покушавао да преговарам за већи хонорар, продуценти су ми рекли: Ако ти нећеш да потпишеш, има ко хоће за те паре! Нисам имао хлеб да једем - истакао је за "Информер. Ипак ствари су се промениле у другој сезони која је снимана четири године након прве, а тада су успели да испреговарају знатно веће хонораре:

- Пред почетак снимања позвао ме је редитељ Аца Ђорђевић и рекао: Биће пара, имаћете милион динара по епизоди. Драган и ја се нисмо задовољили том сумом него смо је подигли на 2.300.000 динара по епизоди. Директор серије Младен Тодић се сложио, тако да смо Драган и ја за другу сезону зарадили по 30 милиона динара. Сазнали смо да је Павле (прим.аут. Вуисић) пристао да снима за 20 милиона. Рекли смо Младену Тодићу да и њему подигне цену на 30 милиона или ћемо се опасно наљутити - испричао је, па закључио:

- Пристао је и тада смо почели да снимамо другу сезону.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas