Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ЊЕМУ НИКО НИЈЕ СМЕО ДА КАЖЕ НЕ": Минимакс је изнедрио многе познате личности, а ево како је открио Лепу Брену и "Слатки грех"

Саша Поповић је открио како је изгледало њихово прво упознавање са Минимаксом

1708761153_Foto-Printscreen-Youtube-Lepa-Brena-S.-Saric.jpg
Фото: Принтсцреен/ Yоутубе - Лепа Брена, С. Сарић
Oglas

Навршило се 19 година од смрти Милована Илића Минимакса, човек који је изнедрио многе познате личности и чије се име памти и данас. Иза њега су остали бројни интервјуи, афоризми и анегдоте.  Његов живот био је необичан, а начин на који је водио и њега и емисије био је потпуно другачији од свиг других. Познат по шарматности, оштроумности, брзим и бритким мислима, Минимакс је објавио седам књига афоризама и две књиге поезије. Рођен је 1938. у Липници код Крагујевца.

У емисији "Први ред" Саша Поповић је испричао како је изгледало његово упознавање са Минимаксом и колико је познанство са њим било значајно у каријери сваког естрадног уметника.

Саша Поповић је испричао да су на почетку каријере маштали да се појаве у његовој емисији,  али и открива како је Минимак помогао Лепој Брени и "Слатком Греху"

- Сећам се да смо ми у бенду нешто разговарали међу собом када смо требали да имамо састанак са Раком Ђокићем. Рекао сам им:  "Јао људи, он је менаџер од Минимакса. Замислите да се једног дана појавимо код Минимакса у емисији." Искрено, мислио сам да се то никада неће догодити - каже Саша и открива дан који никада неће заборавити: 

- Била је та "Хит парада"  ПГП-а РТС -а и ми смо били део тога. Било је 67 извођача и сви су били пуштени осим нас. Сећам се да смо свирали у Зрењанину, у Војводини. Сви смо били заједно у собама и гледали недељно поподне, када је Минимакс рекао: "А сада да видите једну певачицу, групу Слатки грех и Брену." Искрено, нисмо могли да верујемо. Пустио је само рефрен наше песме. Када је дошла следећа емисија, Минимакс је поновио: "Видели сте Брену, а то је Лепа Брена", и опет је пустио рефрен. У трећој његовој емисији у недељном поподневу, гости су били Арсен Дедић и Габи Новак. Минимакс се обратио Арсену речима: "Јеси ли чуо за Лепу Брену?", а када му је Арсен одговорио негативно, Минимакс је додао: "Па како ниси? Сада је гостовала у Белгији, Холандији, Немачкој." Хвалио је и додавао подоста, док је Габи само гледала, очигледно несигурна, и тада је Минимакс поново пустио рефрен песме -каже Поповић и описује први сусрет са легендарним водитељем:

- Једне вечери док смо свирали, Брена је изненађено рекла: "Ево га Мића". Он је ушао у салу и одмах сео за наш сто, као да смо се познавали сто година. Било је грљења, љубљења, док је публика аплаудирала.
 
"Мићи нико није смео да каже НЕ!" 

- Његова емисија је била најгледанија, и када вас он позове у емисију, нема шансе да кажете да сте заузети или да не можете. Сви - певачи, глумци,  цела естрада - трчала је код њега - истиче Поповић.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas