Oglas
· · Komentari: 0

"NJEMU NIKO NIJE SMEO DA KAŽE NE": Minimaks je iznedrio mnoge poznate ličnosti, a evo kako je otkrio Lepu Brenu i "Slatki greh"

Saša Popović je otkrio kako je izgledalo njihovo prvo upoznavanje sa Minimaksom

1708761153_Foto-Printscreen-Youtube-Lepa-Brena-S.-Saric.jpg
Foto: Printscreen/ Youtube - Lepa Brena, S. Sarić
Oglas

Navršilo se 19 godina od smrti Milovana Ilića Minimaksa, čovek koji je iznedrio mnoge poznate ličnosti i čije se ime pamti i danas. Iza njega su ostali brojni intervjui, aforizmi i anegdote.  NJegov život bio je neobičan, a način na koji je vodio i njega i emisije bio je potpuno drugačiji od svig drugih. Poznat po šarmatnosti, oštroumnosti, brzim i britkim mislima, Minimaks je objavio sedam knjiga aforizama i dve knjige poezije. Rođen je 1938. u Lipnici kod Kragujevca.

U emisiji "Prvi red" Saša Popović je ispričao kako je izgledalo njegovo upoznavanje sa Minimaksom i koliko je poznanstvo sa njim bilo značajno u karijeri svakog estradnog umetnika.

Saša Popović je ispričao da su na početku karijere maštali da se pojave u njegovoj emisiji,  ali i otkriva kako je Minimak pomogao Lepoj Breni i "Slatkom Grehu"

- Sećam se da smo mi u bendu nešto razgovarali među sobom kada smo trebali da imamo sastanak sa Rakom Đokićem. Rekao sam im:  "Jao ljudi, on je menadžer od Minimaksa. Zamislite da se jednog dana pojavimo kod Minimaksa u emisiji." Iskreno, mislio sam da se to nikada neće dogoditi - kaže Saša i otkriva dan koji nikada neće zaboraviti: 

- Bila je ta "Hit parada"  PGP-a RTS -a i mi smo bili deo toga. Bilo je 67 izvođača i svi su bili pušteni osim nas. Sećam se da smo svirali u Zrenjaninu, u Vojvodini. Svi smo bili zajedno u sobama i gledali nedeljno popodne, kada je Minimaks rekao: "A sada da vidite jednu pevačicu, grupu Slatki greh i Brenu." Iskreno, nismo mogli da verujemo. Pustio je samo refren naše pesme. Kada je došla sledeća emisija, Minimaks je ponovio: "Videli ste Brenu, a to je Lepa Brena", i opet je pustio refren. U trećoj njegovoj emisiji u nedeljnom popodnevu, gosti su bili Arsen Dedić i Gabi Novak. Minimaks se obratio Arsenu rečima: "Jesi li čuo za Lepu Brenu?", a kada mu je Arsen odgovorio negativno, Minimaks je dodao: "Pa kako nisi? Sada je gostovala u Belgiji, Holandiji, Nemačkoj." Hvalio je i dodavao podosta, dok je Gabi samo gledala, očigledno nesigurna, i tada je Minimaks ponovo pustio refren pesme -kaže Popović i opisuje prvi susret sa legendarnim voditeljem:

- Jedne večeri dok smo svirali, Brena je iznenađeno rekla: "Evo ga Mića". On je ušao u salu i odmah seo za naš sto, kao da smo se poznavali sto godina. Bilo je grljenja, ljubljenja, dok je publika aplaudirala.
 
"Mići niko nije smeo da kaže NE!" 

- NJegova emisija je bila najgledanija, i kada vas on pozove u emisiju, nema šanse da kažete da ste zauzeti ili da ne možete. Svi - pevači, glumci,  cela estrada - trčala je kod njega - ističe Popović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas