Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОЋ КАДА ЈЕ УМРЛА КРАЉИЦА РОКА: Два дана пред смрт променила је ТЕСТАМЕНТ

Пошло је више од 50 година до како Џенис Џоплин није са нама, али прича о њеном животу је толико легендарна да не можемо а да вам је не испричамо

1705571922_184181_profimedia0271256661_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Џенис Џоплин је била толико популарна да је добила назив "краљица рокенрола". Живела је сваки моменат као да јој је последњи, да би умрла у 27. години од предозирања.

Да је жива, 19. јануара би напунила 81 годину. Ево мање познатих чињеница о овој невароватној уметници:

1. Била је проглашена за најружнију особу на кампусу док је студирала на Универзитету Тексас

Током одрастања Дежнис Џоплин је имала вишак килограма, проблем са акнама због чега су је малтретирала на факултету. Сестринство је проглашава најружнијом особом на кампусу што је оставило дубоке ожиљке на њеној души. На крају је Џенис напустила факултет јер није могла да поднесе малтретирање.

2. Променила је тетамент два дана пре него што је умрла

Чини се скоро чудним да је Џоплин променила тестамент само два дана пре него што је умрла. Током промене, упутила је неколико захтева који би били од користи њеним пријатељима и породици, уз нешто додатног богатства које је припало њеној брац́и и сестрама. На крају је тражила 2.500 долара да се одвоји и искористи за њене пријатеље да приреде забаву. Захтев је омогуц́ио да 200 људи има целоноц́но окупљање у Лион'с Схаре, који је био њен омиљени бар. По њеним речима, тако су њени пријатљи "могли да се откину након што ја одем".

Џенис Џоплин је на крају кремирана, а њен пепео је разбацан по Тихом океану, као и дуж плаже Стинсон у северној Калифорнији.

3. Џим Морисон је био фасциниран њом, па му је разбила флашу на главу

Пошто су биле две највец́е музичке звезде 1960-их, чинило се готово неизбежним да ц́е се Џенис Џоплин и Џим Морисон наћи на истом месту. Продуцент Пол Ротшилд позвао их је обоје на журку јер су обоје волели да пију, а слагали су се и када су били трезни.

Џенис је била пријатна пијаница, али Морисон је често показивао насилно и одвратно понашање. Након што га је Џоплин одбила пошто ју је одвратило његово понашање, а Морисон се само више заинтересовао за њу. Пратио ју је све док га Џоплин није ударила флашом по глави што га је нокаутирало.

Џими Морисон није престао ни тада, ишао је за њом тражећи јој број телефона. Многи кажу да је тада говорио: "Како сјајна жена, сјајна жена."

4. Упркос свом ниском самопоштовању, она је имала обичај да се скида на сцени

Фотограф Боб Сејдеман је желео да употреби фотографију Џоплинове како би овековечио хипи културу и зато ју је питао да ли би позирала у топлесу. Џоплин је одлучила да би радије позирала потпуно гола, иако није морала.

Боб Сејдеман се красније присетио: "Таква је била. Јако је хтела да скине одец́у." Фотографија је објављена 1972. године, неколико година након њене смрти. Џоплин такође није имала проблема да скине одец́у док је наступала пред гомилом људи. Промотор концерта у Питсбургу сец́а се да је касније изашла на бину јер је имала секс у својој свлачионици. Када је изашла, рекао је: "Када сам стигао тамо, Џенис је коначно дошетала до бине. Носила је прозирну мрежасту сукњу без доњег веша. Када је светлост била усмерена ка њој, све се видело."

5. У ноћи кад је умрла, требало је да спава у троје са дечком и девојком

Џенис Џоплин је имала веома бурне везе и са девојкама и са момцима. У време када је одрастала бисексуалност се сматрала великим грехом. Ту ноћ када је преминула, требало је да има секс са својим дечком Сетом Морганом и бившом девојком Пеги Казертом, али њедно од њих се није појавило у њеној хотелској соби.

6. Веровала је да је реинкарнација Беси Смит

Беси Смит је била америчка блуз и џез певачица, а Џенис Џоплин је веровала да је њена реинкарнација. Беси је умрла у саобраћајној несрећи када је имала 43 године, док је сахрањена без обележја.

Када је Џоплин ово открила, била је бесна и платила је надгробни споменик заједно са ц́ерком једног од Бетсиних радника. На надгробном споменику је написала: "Највећа блуз певачциа на свету никада нец́е престати да пева".

7. Умрла је од предозирања хероином и постала чланица клуба 27

Доктор јој је једном рекао да ако настави са таквим начином живота, нец́е живети до 24 године. Била је лудо поносна када је доказала да он није у праву. Многи људи око ње у то време су користили психоделичне дроге као што је ЛСД, али Џоплин се углавном држала алкохола, а онда је средином 1960-их развила зависност од хероина. Њена употреба дрога и опијање су се погоршали и до 1969. године, очигледно је конзумирала хероин у вредности до 200 долара дневно. Неки од њених пријатеља су покушали да интервенишу и она је успела даостави херион, да би му се касније вратила.

4. октобра 1970. требало је да сними песму, али је пронађена мртва у својој хотелској соби. Предозирала се. Њена смрт у 27. години ставља је у „клуб 27“ који садржи и друге уметнике који су преминули у истој години, укључујуц́и Џима Морисона, Џимија Хендрикса, Курта Кобејна и Ејми Вајнхаус.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas