Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВО ОБРАЋАЊЕ КРАЉА ЧАРЛСА: Послао још једну поруку нацији после вести о здравственом стању Кејт Мидлтон

Погледајте шта је имао да каже

1711626005_Foto-Profimedia-Kejt-i-Carls.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Краљ Чарлс снимио је аудио поруку која ће бити пуштена данас на годишњој Маундy служби која се организује сваке године, у четвртак пред Ускрс у Великој Британији. Објављен је и његов нови портрет, а краљица Камила ће га ове године први пут заменити на том догађају. Монарх болује од канцера, што је Бакингемска палата саопштила почетком фебруара. Рак је дијагностикован и Кејт Мидлтон, која је ту вест подлеила са јавношћу 22. марта емотивном снимком.

Британски краљ Чарлс који води борбу са раком као и Кејт Мидлтон, том поруком је поручио да је време да нација пружи руку пријатељства онима којима је то потребно, пише Даилy маил. Порука је снимљена након што су му лекари саветовали да не присуствује јавним догађајима где има много људи.

Поменута служба одржава се у катедрали у Ворчестеру и један је најзначајнијих догађаја у календару краљевске породице, сваке године. Догађај је имао велико духовно значење за краљицу Елизабету. Церемонија потиче из четвртог века.

Порука краља снимљена је раније овог месеца, садржи и делове из Библије које је Чарлс читао у соби из 18. века у Бакингемској палати. Иако се у тој поруци не спомињу породична здравствена питања, његова дијагноза и лечење као ни детаљи о његовој снаји принцези од Велса, његове речи подршке су веома дирљиве, наводи Даилy маил.

У поруци је између осталог нагласио да нам је "господ Исус Христ дао пример како треба да служимо и бринемо једно о другима". Поручио је да британски народ има велике користи од оних који пружају руку пријатељства, нарочито у тешком времену.

Краљ је истакао значај хуманитарног рада, и поновио завет: "не да вас служе него да служите другима".

Порука је снимљена као аудио запис јер катедрала нема капацитет за емитовање видео поруке.

Краљ Чарлс појавиће се у недељу на служби у цркви у Виндзору, док ће Кејт Мидлтон и Вилијам пропустити то окупљање. Монарх наставља са приватним састанцима у Палати и одређеним службеним дужностима.

Дијагноза рака успостављена му је након што је имао операцију због бенигног проблема са простатом. Оперисан је у болниици где је Кејт имала тешку операцију абдомена. Принцеза је у раноиј фази лечења канцера, од краја фебруара.

(Даилy маил, Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas