Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Обавестили га да му је брат погинуо пред почетак представе: Драган Петровић Пеле присетио се тешких животних тренутака

"Никада човек не добије нешто што не може да поднесе"

1691658911_N.Sk.jpg
Фото: Н. Скендерија
Oglas

Глумац и професор Драган Петровић Пеле, под чијим педагошким окриљем су стасале неке од најуспешнијих класа на Факултету драмских уметности, приликом гостовања у емисији "ТВ лица као сав нормалан свет" причао је о породици, данима детињства које је провео на Дорћолу, па и немирном духу који га је инспирисао да са најбољим другом пожели да се пријави у Легију странаца, од чега су на крају одсутали.

Три године старији брат био је, сведочио је, његова сушта супротност.

- Он је и као дечак био миран, сталожен, повучен, док ја нисам био такав. Разликовали смо се и физички. Био је "дугајлија", висок скоро два метра, а ја сићушан. За разлику од њега увек сам изводио неке "керефеке"...

Популарни глумац имао је ту несрећу да му најближи чланови породице "оду" један за другим, а све се преламало кроз његову професију.

- Прво је погинуо брат, па је умро тата, и на крају је 2013. године преминула и мама. Док је тата боловао све време сам радио, ишао сам на факултет и играо представе, али сам их редовно обилазио. Када се мама разболела, месец дана је лежала у болници Свети Сава, где сам одлазио сваки дан. На дан сахране играо сам комедију. Мало је тешко да се човек "пребаци", али то је живот.

Животни стрес доживео је када су га, уочи изласка на сцену, обавестили да му је погинуо брат Зоран, који је тада имао 31 годину.

- Није било мобилних телефона, неко је звао позориште да јави. Играли смо "Колубарску битку" у којој сам имао две-три сцене. Питао сам Мишу Јанкетића да ли може представа без мене, само ме је гледао, а онда рекао: "Може, може, може". Изашао сам из позоришта, сео у крнтију коју сам тада возио и отишао - испричао је Пеле који је тада буквално преко ноћи оседео.

- Никада човек не добије нешто што не може да поднесе - поручио је на крају.

- Издржи се некако. У првом тренутку не осећаш ништа. Као кад се посечеш па не боли одмах, већ одложено. То је механизам самоодбране. Касније сам се освестио, прво је стигао бес, па туга.

Иначе, Пеле је ове године испратио своју последњу класу на ФДУ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas