Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОД ДАДИЉЕ ДО МЕНАДЖЕРА РОЛИНГ СТОУНСА: ''Чувала сам дете Мику Џегеру, а онда сам кренула НА ТУРНЕЈУ и живела РОКЕРСКИ ЖИВОТ''

Почела је као дадиља, коју је славни пар Бјанка и Мик Џегер унајмио по препоруци да води рачуна о њиховој ћеркици Џејд

1669458634_profimedia-0700323194-Roling-stones.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Прва жена менажер рок-бенда, Сали Арнолд у својим мемоарима описала је живот славних рокера, у коме је била активни учесник.
Она у свом мемоару 'Рок анд Рол Дадиља' говори: ''Чудно, Мик је причао енглески као краљица, приватно и са пар људи из окружења, али би одмах прешао на више 'неотесан' начин говора чим би причао јавно.

Фото: Профимедиа

Вештине које су потребне за чување детета: стрпљење, нежности, разумевање и организационе способности, су управо оне које су неопходне и за живот на турнеји са гомилом енергичних музичара склоних узимању наркотика, каже она.

- Већина нас је тада 70тих, била у 20-тим година, али бринути о рок бенду је било као бебиситовање одрасле деце. Бринула сам о њима, звала бих их телефоном да их пробудим, говорила када да се спакују и изађу из хотела. Надзирала сам их, баш као да имају пет година.

- Морате имати контролу, као шеф. Као најстарија, од четворо деце, увек сам била таква према њима. Некада бих писала кодиране поруке да их упозорим на псе-трагаче на аеродрому.

Прочитајте још: ШАКИРА НАПОКОН ПРЕБОЛЕЛА РАЗВОД, поручује МУШКАРЦИМА: ''НЕЖЕЊЕ! ИЗАЗОВ да изађете из кутије и стигнете на време'' (ВИДЕО)

Фото: Профимедиа

Како је дошло до тога да од дадиље постане менажерка најпознатијег рок бенда, Сали каже:

- Била сам са Џејд 24 сата дневно, и много се везала за мене. Када ме је Мик питао да ли желим да будем менаџер турнеје, мој одговор је био: ''Зашто ја? Ја сам дадиља'', а они су одговорили зато што се момцима из бенда допадам, а њихове жене ми верују.

Недуго затим, испоставило се да су несташни момци рока, ипак превише волели Сали , па су је како она описује једном приликом Мик и Рони Вуд позвали да им се придружи у соби, што је она одбила. О том догађају је рекла:

- Мушкарци су смешни.Мисле да свака жена треба да им падне у крило. Више волим да будем она која није спавала са рок звездама, иако има стотине оних које јесу.

Прочитајте још: ''КРАЉИЦА БОЖИЋА'' НИКАКО ДА НАУЧИ ДА НАСТУПА УЗ ПЛЕЈБЕК: Мараја Кери својим наступом за Дан Захвалности поново доживела БЛАМ ( ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Профимедиа

Оно што је занимљиво, је да Сали није била фан легендарног бенда, те да никада није купила њихову плочу пре него што је почела да ради за њих. Добро је познато да је дрога била део свакодневице познатих рокера. У својим мемоарима, она наводи да су са једне стране у бекстеџу постојали скривени делови- један за хероин, један за кокаин.
-Кит Ричардс и Рони Вуд су такође пушили 'прљаве цигарете'. Они би испразнили дуван, и заменили га са било којом дрогом коју су користили, прича она.
А једном приликом се присећа како је чула принцезу Маргарету, како током наступа бенда на Ерл Корту, коментарише: ''Ах, кокаин. Тако забавна дрога, зар не мислиш?''
- Да ли је принцеза пробала? Никада нећу знати, каже Сали, која је и сама повремено узимала наркотике. Једном приликом, из незнања је узела хероин, када јој је позлило, а како каже том приликом момци из бенда су остали уз њу сатима, и бринули о њој.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas