· · Коментари: 0
награде

Одржане ГРЕМИ НАГРАДЕ 2022: ОНИ су синоћ ушли у историју за допринос музици (ФОТО)

Очи обожаваоца музике биле су упрте у 64. Греми по реду који је одржан синоћ у Лас Вегасу

1649055018_profimedia-0679886921.jpg
Фото: Профимедиа

Окупио је најбоље музичке извођаче из 2021. године.

Џон Батист је прикупио највише номинација, укупно 11, укључујући албум године, плочу године и најбољи Р&Б албум, а следе га Јустин Биебер, Доја Цат и Х.Е.Р. са осам, а Били Ајлиш и Оливија Родриго са седам.

Прочитајте још: "Изгледа као беба кита": Камила Кабељо трпела ЈЕЗИВЕ УВРЕДЕ НАКОН СЛИКА СА ПЛАЖЕ, па се ОГЛАСИЛА МОЋНОМ ПОРУКОМ (ФОТО)

Ајлиш је трећу, узастопну годину номинована за албум године, песму године и најбољи поп соло наступ.

Џеј Зи је себи обезбедио место у књигама рекорда својом 83. номинацијом за Греми, што значи да је постао најноминованија особа свих времена.

Награда Греми, установљена 1959. године, годишња је награда за изузетне доприносе у музици и дискографији, коју дођељује америчка Академија за дискографску уметност и науку (НАРАС).

Ко је освојио Греми 2022?

Награда за плочу године: "Леаве тхе Доор Опен", Силк Сониц

Награда за песму године: "Леаве Тхе Доор Опен," Силк Сониц

Албум године: Wе Аре,  Јон Батисте

Награда за најбољег новог уметника: Оливиа Родриго

Најбољи поп наступ: Оливиа Родриго

Најбољи наступ гурпе: "Кисс Ме Море," Доја Цат феат. СЗА

Њабољи поп албум: "Соур," Оливиа Родриго

Најбољи реп албум: "Цалл Ме Иф Yоу Гет Лост," Тyлер, тхе Цреатор

Најбољи реп наступ: "Фамилy Тиес," Бабy Кеем, Кендрицк Ламар

Најбоља реп песма: "Јаил," Канyе Wест, Јаy-З

Најбољи латино-поп албум: "Мендó," Алеx Цуба

Најбољи Р&Б наступ:  "Леаве Тхе Доор Опен," Силк Сониц, "Пицк Уп Yоур Феелингс," Јазмине Сулливан

Најбоља Р&Б песма: "Леаве Тхе Доор Опен," Силк Сониц

Најбољи поп вокал албум: Лове фор Сале — Тонy Беннетт & Ладy Гага

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.