Oglas
· · Komentari: 0
nedopustivo

"Izgleda kao beba kita": Kamila Kabeljo trpela JEZIVE UVREDE NAKON SLIKA SA PLAŽE, pa se OGLASILA MOĆNOM PORUKOM (FOTO)

Paparaci su uhvatili slavnu pevačicu na plaži i od tada su krenule salve uvreda na njen račun

1649006906_kamila.png
Foto: Instagram/printskrin/camila_cabello
Oglas

Kamila Kabeljo uživala je na plaži u Majamiju,ali ubrzo joj je to uživanje preselo. Paparaci su je usnimili u bikiniju sa tigrastim dezenom, a kada su fotografije dospele u javnost, svetsku zvezdu su dočekale salve uvreda i nepriličnih komentara.

Foto: Profimedia

Dvasedetpetogodišnju Kamilu nepravedno su bombardovali komentarima poput "Ovoj žena hitno treba teretana", "Prilično je obla", "Svakako nije primer kako se zdravo hraniti", "Izgleda kao beba kita", "Treba da smrša bar 15 kilograma pre nego što sledeći put ode na plažu".

Ali, hrabra Kamila nije želela da ćuti i imala je reakciju na užasne komentare.

Milionima pratilaca poslala je jasnu poruku:

Svaki put kada odem u ovaj klub na plaži u Majamiju, postanem meta paparaca - nekako uvek saznaju kada dođem, uhvate me u bikiniju i svaki put se osetim veoma ranjivo i nespremno. Nosila sam bikini koji mi je bio premali i nisam obraćala pažnju na to kako izgledam, ali onda sam videla fotografije na mrežama i komentare i postala sam jako uznemirena...bio je početak poruke, a Kamila nije krila ranjivost.

Podsećam sam sebe da su na moje samopoštovanje uticale misli koje je oblikovala kultura, a ne moje sopstvene. Kultura koja je toliko navikla svet na ideju o tome kako izgleda "zdravo" žensko telo, a koja je apsolutno nestvarna za puno, puno žena. Fotošop, restriktivne dijete, preterivanje u vežbanju i biranje uglova koji čine da naša tela izgledaju drugačije nego u stvarnosti i u svom prirodnom obliku - kada duboko udahnemo, kada pojedemo nešto, kada nas "tuku" talasi...

Naglasila je i da želi da prihvati svoje telo onakvo kakvo jeste, što je veoma značajna poruka za sve žene:

Podsećem sebe na sve to, slušam podkaste o intuitivnoj ishrani, pratim žene koje prihvataju svoj celulit, strije, stomak, nadimanje i fluktuacije težine... a ipak, ja sam slobodna žena u svojim 20-im usred proklete tone promocija i želim da osećam kao da izgledam "dobro".

A šta je radila baš tog dana kada su je paparaci "uhvatili" iskreno je priznala:

Danas sam nabavila nov bikini, ceo je tako prokleto sladak, stavila sam sjaj za usne i nisam jela ništa teško pre nego što sam otišla na plažu jer sam znala da će se sve pretvoriti u fotošuting. Držala sam stomak toliko čvrsto uvučenim da su me trbušnjaci boleli, nisam disala i jedva da sam se nasmejala i bila sam toliko svesna gde su aparati da nisam mogla da se opustim i uživam u prirodi. Pokušala sam da se pretvaram da ih nema, ali nisam to mogla i jednostavnom sam uvlačila stomak svaki put kad bih išla od ležaljke do okeana".

Ona ne krije da je samo želela da bude srećna, bezbrižna i slobodna, baš kao i grupa dece koju je ugledala tog dana..

Znala sam da ću izgledati "dobro" na fotografijama i mislila sam da ću se osetiti ispunjeno, a ipak nikada se nisam gore provela na plaži. Osetila sam tugu i prazninu jer su misli ove kulture postale moje misli. Želim da pričamo o ovome zato što vidimo fotografije žena i hvalimo kako izgledaju dobro, fit ili "zdravo", ali šta je zdravlje ako ste toliko fokusirani na to kako izgleda vaše telo da mentalno zdravlje trpi i ne možete da da uživate u životu. Kome uopšte pokušavam da budem privlačna i da li sam privlačna sebi ako ne mogu da se opustim i uživam u prelepom danu na plaži? Nažalost, još nisam na toj tački u kojoj ne dajem ni pet para za tuđa mišljenja. Intelektualno, znam da to kako izgledam ne određuje koliko sam srećna, zdrava ili seksi. Emocionalno, poruke koje dobijam od sveta glasno ođekuju u mojoj glavi.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas