Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСТАЛА ПРОСТИТУТКА С ЈЕЗИВОМ СУДБИНОМ: Ево како је мајка упропастила Чарлија Чаплина

Животна прича мајке Чарлија Чаплина открива бројне непознате детаље из животу чувеног комичара, који могу потпунно променити слику о њему.

1699446809_35388_carli-caplin_ls.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Злогласан по својим малолетним љубавницама и ослоњен због својих левичарских ставова, Чарли Чаплин ће заувек остати упамћен по својим глумачким наступима који изазивају сузе као рањиви Мали скитница - икона коју је створио у данима немог филма. Један од највећих комичара свих времена владао је импорвизацијом и аутентичном мимиком. Осим тога, имао је велике заслуге за признање филма у сферама традиционалне културе.

Симпатична фигура са својим шеширом, штапом и карактеристичним ходом инспирисана је Чаплиновим сиромашним детињством у мрачним улицама викторијанског Лондона и британским музичким салама у којима је први пут наступио.

И одувек се претпостављало да основ, који је лик учинио тако незаборавним, води порекло од трагичне ране смрти његовог оца од алкохолизма и његовог сопственог заточеништва у сиротишту у Дикенсовском стилу у доби од седам година.

Али сада нова књига о чувеном комичару тврди да прави извор Чаплинове туге, а самим тим и његових креативних изражаја, није био толико губитак његовог несавесног оца, већ ужасана и до сада неиспричана прича о његовој прелепој мајци - Хани.

Чаплин је увек тврдио да је била диван родитељ пун љубави, међутим, нови докази сугеришу да је Хана - мала звезда музичке холе која је наступала под именом Лили Харли - провела део своје младости радећи као проститутка са трагичним дугорочним последицама.

Хана је добила сифилис - болест која није била лако излечива у касном 19. веку - и да је то изазвало мучан пад у депресију, чему је сведочио млади Чаплин који то никада није могао да заборави и преброди.

Према речима једне од његових љубавница, звезде немог филма Луиз Брукс, то је на њега оставило фрапанте последице, те од тада никада не би имао интимне односе, док пре тога не би дезинфиковао по*лни орган јодом, како би покушао да спречи сваку могућу инфекцију.

Ханина судбина је била толико ужасна да су се до сада Чаплинови биографи борили да открију детаље. Његова аутобиографија, објављена 1964. године, има дубоко дирљиво прво поглавље о мучном детињству у јужном Лондону. Али, комичар је сматрао да је главни разлог менталнг суноврата мајке, која се касније потпуно повукла у себе, те је одбијала храну и постала неухрањена особа, управо крије у томе да је имала намеру да прехранила своје синове.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas