Oglas
· · Komentari: 0

POSTALA PROSTITUTKA S JEZIVOM SUDBINOM: Evo kako je majka upropastila Čarlija Čaplina

Životna priča majke Čarlija Čaplina otkriva brojne nepoznate detalje iz životu čuvenog komičara, koji mogu potpunno promeniti sliku o njemu.

1699446809_35388_carli-caplin_ls.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Zloglasan po svojim maloletnim ljubavnicama i oslonjen zbog svojih levičarskih stavova, Čarli Čaplin će zauvek ostati upamćen po svojim glumačkim nastupima koji izazivaju suze kao ranjivi Mali skitnica - ikona koju je stvorio u danima nemog filma. Jedan od najvećih komičara svih vremena vladao je imporvizacijom i autentičnom mimikom. Osim toga, imao je velike zasluge za priznanje filma u sferama tradicionalne kulture.

Simpatična figura sa svojim šeširom, štapom i karakterističnim hodom inspirisana je Čaplinovim siromašnim detinjstvom u mračnim ulicama viktorijanskog Londona i britanskim muzičkim salama u kojima je prvi put nastupio.

I oduvek se pretpostavljalo da osnov, koji je lik učinio tako nezaboravnim, vodi poreklo od tragične rane smrti njegovog oca od alkoholizma i njegovog sopstvenog zatočeništva u sirotištu u Dikensovskom stilu u dobi od sedam godina.

Ali sada nova knjiga o čuvenom komičaru tvrdi da pravi izvor Čaplinove tuge, a samim tim i njegovih kreativnih izražaja, nije bio toliko gubitak njegovog nesavesnog oca, već užasana i do sada neispričana priča o njegovoj prelepoj majci - Hani.

Čaplin je uvek tvrdio da je bila divan roditelj pun ljubavi, međutim, novi dokazi sugerišu da je Hana - mala zvezda muzičke hole koja je nastupala pod imenom Lili Harli - provela deo svoje mladosti radeći kao prostitutka sa tragičnim dugoročnim posledicama.

Hana je dobila sifilis - bolest koja nije bila lako izlečiva u kasnom 19. veku - i da je to izazvalo mučan pad u depresiju, čemu je svedočio mladi Čaplin koji to nikada nije mogao da zaboravi i prebrodi.

Prema rečima jedne od njegovih ljubavnica, zvezde nemog filma Luiz Bruks, to je na njega ostavilo frapante posledice, te od tada nikada ne bi imao intimne odnose, dok pre toga ne bi dezinfikovao po*lni organ jodom, kako bi pokušao da spreči svaku moguću infekciju.

Hanina sudbina je bila toliko užasna da su se do sada Čaplinovi biografi borili da otkriju detalje. NJegova autobiografija, objavljena 1964. godine, ima duboko dirljivo prvo poglavlje o mučnom detinjstvu u južnom Londonu. Ali, komičar je smatrao da je glavni razlog mentalng sunovrata majke, koja se kasnije potpuno povukla u sebe, te je odbijala hranu i postala neuhranjena osoba, upravo krije u tome da je imala nameru da prehranila svoje sinove.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas