Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отац Индире Радић је био јако битан човек у бившој Југославији: Он јој је дао име по жени коју је обожавао

Индира Радић потиче из веома занимљиве породице

1694332329_Foto-Ataiamges.rs-Indira-Radic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Индира је каријеру започела 1992. године у продукцијској кући Јужни ветар, певајући песме "Дај ми обећање", "Искрено ми кажи", "Памтимо ово вече", "Пољуби ме и видећеш", "Тужна врбо", "Моја ће те љубав стићи", "Угаси ме", "Због тебе".

Индира је била најпопуларнија и најтиражнија певачица у земљи 2004. и 2005. године, када је имала веома посећене наступе широм Балкана. Издвајају се и солистички концерти у Загребу и Београду 1997. и 2004. године, затим два концерта у Софији, и велики концерти у Охриду и Љубљани. Године 2005. добила је Награду за најбољу певачицу на Балкану, на Данима естраде награду за хит године (Април).

Индира је први јавни наступ имала са свега десет година, када је на молбу родитеља, на једној прослави у хотелу Кардијал, у Теслићу, отпевала песму Невернице моја, врати ми се ти Кемала Маловчића.

Свој први солистички албум, "Награда и казна", снимила је 1992. године управо за продукцијску кућу „Јужни ветар”. Индира је за снимање прве плоче издвојила 20.000 марака, али није могла да је добије будући да је у Југославији почео рат те је коридор био затворен.

У Сарајеву се 1991. пријавила за "Први глас Босне и Херцеговине", чији је спонзор био сарајевски недељеник "Вен". Индира је стигла до финала и освојила прво место.

По изласку из "Јужног ветра", Индира албум "Иди из живота мога" издаје за ПГП РТС. Песма која се издвојила на албуму била је "Све да волим она ме учила", а имала је изразито родољубиву поруку.

Индира је хинду име (чије је значење сјајна, дивна или цвет цветова) добила у част индијској премијерки Индири Ганди, чијим је политичким ангажманом њен отац био фасциниран. Индирини родитељи су врло рано уочили њен дар за певање, па је од малих ногу учествовала на бројним музичким такмичењима. Похађала је основну школу у селу Станари, до којег је пешачила пет километара.

Индира Суботић је рођена 14. јуна 1966. године, у селу Драгаловци, недалеко од Добоја (данас Општина Станари). Њен отац Живко је радио као возач и функционер Савеза комуниста Босне и Херцеговине, а мајка Роса била је домаћица.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas