Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отац јој је био у Јасеновцу, у двадесетим остала САМОХРАНА МАЈКА: Глумицу Љиљану Стјепановић живот није мазио

Живот наше познате глумице није био нимало лак

1655363870_glumica.jpg
Фото: Вечерње новости
Oglas

Љиљана Стјепановић рођена 15. јуна 1952. године је у Београду. Прославила се бројним улогама у култним остварењима југословенске и српске кинменатографије попут "Бољег живота", "Срећних људи", "Тајне породичног блага", "Стижу долари", "Љубави , навике и панике", "Село гори, а баба се чешља" и многим другим.

Међутим, о њеном животу ван камера мало се зна. Њен отац, Јован Стјепановић, био је војно лице пореклом из Славоније. Њега је пратила стравична судбина - три године провео је у логору Јасеновац, а цела породица му је убијена током Другог светског рата.

Желео је да његова ћерка Љиљана постане економиста. Јованова жена Милојка, била је куварица и супругова супротност. Љиљанин отац био је сталожен, а мајка темпераметна.

Прочитајте још: Бредли Купер описао са чиме се суочавао на почетку каријере: "Био сам депресиван, ниједна девојка није хтела да ме погледа"

У њиховој породици изузетно се ценила култура и уметност, а имали су и пуно књига које је Јован читао својој мезимици. Поред ње, глумица има и две године старијег брата Љубишу.

Прича се да је Љиљана била несташна и радознала, па су родитељи одлучили да је пошаљу на аудицију за децу глумце на "Радио Београд". И тако је упала у глумачку групу Бате Миладиновић.

У тренутку када је полагала пријемни испит за Факултет драмских уметности била је верена за Бојана Репића, за ког се удала у 21. години. С њим је добила синове Игоре и Властимира. Прошла је кроз болан развод.

Прочитајте још: Не појављује се у јавности: Овако изгледа СИН Драгане Мирковић (ФОТО)

- Били смо два различита света. Имала сам свега 27 година. Није могао да поднесе мој посао због љубоморе. Био је службеник, није ме подржавао и схватао неке ствари, тако да смо нажалост отишли у раскорак. Мислим да је породица важна и то ми је страшно недостајало у животу јер сам морала сама да се борим, али таква ми је судбина. На срећу, изгурала сам. Нисам размишљала о томе шта људи кажу што сам распуштеница. Одувек сам била борац, а деца су била уз мене, па се нисам обазирала на туђа мишљења. Моји најближи знали су разлоге зашто се мој брак распао и нисам осећала потребу да се било коме правдам - говорила је Љиљана Својевремено о разводу.

Наставила је сама да узгаја синове Игора и Властимира, трудећи се да израсту у добре људе. Након развода, бавила се глумом и певањем, али добијала је споредне и епизодне улоге, а како јој је новац био потребан прихватала је све улоге. Након роле у представи "Цигани лете у небо", десила се прекретница у њеној каријери.

Љиљана се удавала само једном, а брак је окончала у 27. години. Био је то веома тежак период за њу:

- То је велика траума и не бих је никоме пожелела. Једва сам се из ње ишчупала и не волим ни да се сетим тог времена. Млада сам се удала, родила децу, а онда развела и остала сама, тако да је све то за мене било траума. Да сам била старија, можда бих то другачије преживела, а овако све је било болно и трауматично. Ипак, сматрала сам како је боље да деца расту у миру и с једним родитељем, него у лошој атмосфери - говорила је  својевремено за Сторy.

Свој живот је посветила синовима који су јој увек били на првом месту. Своју породицу помиње често, нарочито своје унуке на које је врло поносна. Ксенија која има 20 година, кренула је бакиним стопама и пронашла се у глуми.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas