Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривени непознати детаљи из живота легендарне глумице: Оливера Марковић је 30 година била у ТАЈНОМ браку са неким кога СВИ познајемо

Глумица је успела да свој приватан живот сачува само за себе

1651561570_olivera.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Оливеру Марковић памтимо по великим улогама, као и браку са Радетом Марковићем, а мало ко зна да их је спојила једна велика трагедија, као и да је, након брака са Радетом, имала други, дужи, са Душаном Булајићем са којим је остала до краја живота.

Прочитајте још: Кејти Пери доживела мали пех на снимању: Обукла костим сирене, па пала (ВИДЕО)

Прву велику љубав свог живота Оливера Марковић је као тинејџерка упознала у ратом захваћеном Београду 1944. када се на Коларчевом универзитету окупила креативна омладина са жељом да ствара позоришне представе. Једног дана је на аудицију дошао Раде Марковић који је, према сопстевном сведочењу, лоше одиграо део из Нушићевог "Сумњивог лица", али био примљен.

Док су се те године састајали у холу петособног стана на Теразијама број 12, прикључио им се и почео да их подучава јеврејски редитељ драме и опере, Ерих Хелц. Планирали су да спреме неколико представа које ће одиграти након ослобођења, али како је тада почело америчко бомбардовање Београда, а Коларац био у центру дешавања, договорили су се да пробе наставе у вили Пере Радовановића на Пашином брду и заказали први термин наредног дана у 9 сати ујутру.

Тог кобног дана су стигли на време сви осим већ заљубљеног пара. Судбина је одредила да се Раде и Оливера вече пре тога договоре да се нађу на Јужном булевару рано ујутру, а потом заједно упуте на заказано место. Раде је стигао први у тренутку када су се над Београдом огласиле сирене и почело жестоко бомбардовање. Дуго је чекао Оливеру која се на срећу није појавила на том сусрету, а потом је тужан сам кренуо на пробу. Стигавши до виле, затекао је стравичан призор. Место где је требало да почне да се рађа позоришна уметност било је срављено са земљом, а тог дана је погинуло свих 40 уметника који су дошли на време.

Мада се од овог стравичног догађаја никада нису потпуно опоравили, апсолвенткиња историје уметности Оливера Ђорђевић убрзо је постала госпођа Марковић. Удала се за несуђеног студента технике, Радета Марковића и њен живот је потпуно промењен. 24. августа 1946. године добили су сина, Горана Марковића.

Након ослобођења, преживео део ове аматерске дружине основао је Београдско драмско позориште, а Раде и Оливера су педесетих година прошлог века не само важили за најлепши пар театра на Црвеном крсту у Београду, већ се о њима говорило и као о уметницима који су нашој публици донели један потпуно нови сценски изражај који је широм отворио врата нашег савременог позоришног стваралаштва.

Развод и нова љубав

Уметнички пар Марковић код нас је доживео славу о којој мало ко може и да сања, али како су били неприпремљени за нови талас новинарског светског тренда, чију су трач рубрику наши новинари оберучке прихватили, а они били у жижи јавности, легендарни глумачки пар се тихо, без очију јавности, након седамнаест година брака - растао.

Након развода, глумица која готово да није имала времена ни за шта осим посла, веома брзо се упустила у везу са колегом Душаном Булајићем, не сањајући да ће се ова љубав преточити у нови брак који ће проткан нежним емоцијама трајати више од тридесет година.

Док је са Радетом била вечити партнер на сцени и водила буран јавни живот, са Душаном, који је такође био прослављени драмски уметник, постала је вечни партнер ван ње. Размишљајући о свом емотивном животу, Оливера је често у шали знала да каже да јој се чини да се удала чим се родила и да се заправо не сећа периода свог живота у коме није била у браку.

Прочитајте још: Цеца Ражнатовић открила мистерију надимка "СРПСКА МАЈКА"

Душан је био велики уметник, али није волео славу. Њих двоје су деценије провели заједно као чланови Народног позоришта у Београду, а како су свој приватан живот она и Душан држали далеко од трач рубрика, велики део јавности не само да није ни знао да је у новом браку, већ су је до краја живота многи везивали за барда нашег театра, Радета Марковића.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas