Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривена тајна Оливере Марковић: Ево шта је чувала у својој кутији за накит

Глумица је преминула пре 12 година, а иза себе је оставила тајну скривену у кутији за накит

1683973141_olivera-markvoic.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

Глумачка дива Оливера Марковић преминула је 2011. године, након дуге и тешке болести. После њене смрти, њен син, редитељ Горан Марковић, поклонио је Народном позоришту дрвену кутију за накит у којој је славна глумица држала своје драгоцености - три на први поглед потпуно обичне ствари.

Али само на први поглед - свака од њих говори много о лику и делу Оливере Марковић.

Умрлицу Жанке Стокић је, како је открио Марковић "Оливера скинула са једног дрвета", непосредно после сахране своје старије колегинице, 1947. године. Годину дана касније, Оливера је уписала Академију, а чињеница да је сачувала кроз све те деценије ово парченце папира, јасно говори о томе колико је ценила Жанку Стокић.

Подсетимо, Жанка је током окупације Београда са колегама наступала јер су јој Немци за узврат обећали инсулин који јој је био неопходан да као дијабетичар преживи.

Међутим, Жанка је због овога од стране комунистичке власти прво осуђена на осам година губитка националне части. Додатна казна јој је била и друштвено корисни рад, односно морала је да чисти улице. Те 1947. године саопштено је да јој је све опроштено, а Бојан Ступица је желео да јој да прилику да заигра у Југословенском драмском позоришту, међутим убрзо је умрла. Сахрањена је на Топчидерском гробљу, али то није организовала ни држава, ни позориште, већ њена служавка, која јој је касније и подигла споменик.

Говорило се да је на њену сахрану изашло пола града, како би се поклонили хероини спског позоришта, а међу њима је била и сама Оливера.

Оливера Марковић држала се тога да свака глумица мора да има пар вештачких трепавица. Њој, уосталом, с онаквим талентом ништа друго и није било потребно.

Мада је млађа публика зна по улогама својеглавих госпођа у серијама "Бољи живот", "Срећни људи", "Породично благо" или откачене Ангелине у "Отвореним вратима", Оливера је каријеру почела улогама заводница, лепотица.

- Никада нисам била ни Офелија, ни Јулија, нити сам волела такве улоге. Почела сам као заводница и наиграла се таквог репертоара - од глупача до превејаних, од опајдара до дама из високог друштва - изјавила је једном приликом за медије.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas