Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Овај детаљ из живота Здравка Чолића нисте знали: Певач у притвору провео три дана, а ово је разлог

Легендарни певач у младости завршио на суду

1650633867_colic.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /РТС
Oglas

Здравко Чолић је средином осамдесетих одлучио да се мало одмори од музике. Постао је привредник. Живео је у то време, од 1985. до 1989. углавном у Загребу. О том периоду живота причао је својевремено за Недељник.

Прочитајте још: Овако Неда Украден фарба јаја на Велики петак: Чуваркућа је очаравајућа

- Био сам нека врста менаџера и човека који је имао одређена уложена средства у области телефоније. А шира јавност је сазнала да се бавим малом привредом тек када сам ухапшен у Охриду зато што сам кредитна средства претварао у девизе. Девизе је тада било јефтиније купити у Македонији него у Београду и Загребу”, испричао је Здравко Чолић.

На питање какво је то било искуство за њега, тада најомиљенијег човека у Југославији, он је одговорио:

“Било је врло непријатно. Људи су куповали девизе у тим албанским селима. Пратили су ме све време јер шта ја радим ту у фебруару кад нема ни концерата, ни туриста. А ја натоварен у громби капуту као у песми Бијелог дугмета и они ме сачекају и узимају ми све девизе. Касније је Анте Марковић увео легалну куповину девиза и да сам сачекао осам месеци – не би до тог хапшења ни дошло. Али то су биле чисте паре, никаква црна лова.”

У притвору је, каже, провео три дана

- Први дан сам био у канцеларији код начелника. Поштован сам. Вода и пљескавица. Онда сам послат у хотел да преспавам, а ујутру бих долазио на разговор. Цели дан траје разговор од осам ујутру до осам увече. То је била врста притвора са толеранцијом. После три дана, пушта ме истражни судија и браним се са слободе. На смену су улазили људи да прате суђење, на уводној речи једни, па они излазе да уђу други да саслушају одбрану, и на оптужницу долази трећа група људи.

Прочитајте још: Како је изгледала једна од наших најлепших глумица као беба: Осванула фотографија на мрежама (ФОТО)

Када би долазили на суђење, неки би викали: ‘Крив је, осудите га’, неки други су викали: ‘Где сте осудили човека, па сви купујемо девизе’. И наравно да дође Анте Марковић и донесе закон да сви можемо куповати девизе”, испричао је Чола.

БОНУС ВИДЕО:


 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas