· · Коментари: 0
КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА

Ових СЕДАМ РЕЧИ Кејт Мидлтон и Меган Маркл никада не смеју да изговоре, а ми их користимо сваки дан

Морају да пазе на сваку реч

1642424701_megan.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен

Меган Маркл и Кејт Мидлтон, морале су да се одрекну многих ствари, када су одлучиле да буду део краљевске породице.

Прочитајте још: Потресна исповест популарне певачице: Проговорила о ВЕЛИКОЈ ТРАГЕДИЈИ и потресном детаљу из младости

Осим што не смеју да имају друштвене мреже, морају да се придржавају кодекса облачења, али највише морају да пазе на своје понашање. Неке речи забрањено им је да користе, исто као и осталим члановима краљевске породице. 

Ауторка књиге "Wатцхинг тхе Енглисх", открила је за британске медије седам речи које чланови британске породице не смеју да изговарају.

1. Пардон

Чланови краљевске породице не смеју да изговоре ову реч, па радије користе израз „соррy“.

2. Тоалет

Реч француског порекла која се редовно употребљава и разумљива је широм света, али на двору је забрањено користити је, због чега за тоалет кажу „лоо“, што је један од облика енглеских назива.

3. Парфем

Рећи некоме на двору да вам се допада како мирише, у краљевској породици сматра се непристојним и неприкладним. Тако војвоткиње никада неће рећи да им се свиђа парфем неке особе, већ ће употребити израз „сцент“, што дословно значи „мирис“.

4. Чај

У енглеској је испијање на послеподневног чаја део културе, а Енглези најчешће „позив на чај“ користе када некога желе да позову на вечеру. Ипак, на двору се тај израз не употребљава тако, већ практикују да кажу „вечера“ или „оброк“.

5. Дневни боравак

Иако палата има много просторија које служе као дневни боравак, тај термин на двору се не користи. Када желе некомерећи да иду у дневни боравак, користе израз „соба за цртање“ или британску верзију енглеске речи „ливинг роом“, а гласи „ситтинг роом“ што у буквалном преводу значи „соба за седење“.

6. Посх

У енглеском језику реч „посх“ означава отмену особу, али на британском двору избегавају употребу тог израза. За некога ће, тако, радије рећи да је паметан него отмен.

Прочитајте још: Тајна Балашевићеве песме "Не ломите ми багрење": Многи је повезују са Косовом, али Ђоле је сакрио дубље значење (ВИДЕО)

 

7. Дезерт

Када их ухвати жеља за слатким, чланови двора ретко ће затражити дезерт. Уместо тога, употребиће израз „пудинг“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.