Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПАО СА МЕТЛЕ И ОСТАО НЕПОКРЕТАН! Био је каскадер на снимању Харија Потера, а онда доживео стравичну несрећу (ФОТО)

Дејвид Холмс је радио опасне вратоломије уместо Данијела Редклифа, када је доживео несрећу и остао парализован.

1698675223_123123.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дејвид Холмс је добио посао из снова многих људи, када је добио улогу каскадера у филмовима о Харију Потеру. И то није била било која улога, већ је младић изабран као заменик Данијела Редклифа.

Међутим, тадашњи гимнастичар из Есекса доживео је трагичну несрећу на снимању филма Хари Потер и реликвије смрти: Први део, из 2010. године, која му је заувек променила живот.

Холмс је био одговоран за извођење свих ризичних трикова које Редклиф није могао, као што је летење на метли и мотоциклима.

Уочио га је координатор каскадерстава Грег Пауел, још док је био тинејџер и замолио га да уради тест са метлом.

Он је за Мирор рекао:

- Нашао сам се у овом дивном студију, привезан за задњи део камиона, док ме вуче низ писту, вукући ноге по поду, испред Криса Колумба, режисера. Дакле, тако сам добио свој посао.

Међутим, када је пао на земљу током извођења вратоломије за претпоследњи филм о Харију Потеру 2009. године, остао је парализован и сада користи инвалидска колица.

Његов живот и пре и после несреће биће приказан у новом документарном филму, који је продуцирао сам главни глумац, под називом Дејвид Холмс: Дечак који је живео.

- Током наредних 10 година, њих двоје стварају нераскидиву везу, али у претпоследњем филму трагична несрећа на сету оставља Дејвида парализованог, због озбиљне повреде кичме, преокренувши његов свет наглавачке - наводи се у синопсису документарца.

Ова чудна несрећа догодила се током снимања секвенце на летећој метли, када је експлозија довела до пада Холмса.

Са снимања је хитно пребачен у локалну општу болницу Вотфорд, а затим је пребачен у Краљевску националну ортопедску болницу у Лондону.

Овде је Холмсу речено да ће бити парализован од груди доле и да ће имати само ограничено кретање у рукама и шакама.

- Моје прве мисли нису биле о томе да више не могу да ходам. Све су то биле секундарне ствари, као што је немогућност да поново плешем или да имам секс - рекао је 2014. Дејвид за Мирор и додао:

- Ударио сам у зид, а затим слетео на простирку испод. Координатор каскадерства зграбио ме је за руку и рекао "стисни ми прсте". Могао сам да померим руку, да га ухватим за руку, али нисам могао да му стиснем прсте. Погледао сам га у очи и тада сам схватио да је оно што се догодило веома озбиљно. Сећам се да сам долазио к себи и онесвешћивао се због нивоа бола. Раније сам сломио кост, тако да сам препознао тај чудан осећај по целом телу од врхова прстију до ножних прстију, знао сам да сам стварно направио штету - рекао је Дејвид и наставио:

- Моја прва помисао је била: "Немој да зовеш маму и тату. Не желим да их бринем.

 

Раније ове недеље, Холмс је на Инстаграму најавио нови документарац, написавши:

- Бити каскадер је био мој животни позив, а бити дублер Харија био је најбољи посао на свету. У јануару 2009. имао сам несрећу на проби каскадера која ми је променила живот заувек. Овај филм прича причу не само о мојим достигнућима пред камерама, већ и о изазовима са којима се свакодневно суочавам и мом општем ставу према животу након сломљеног врата.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas