Oglas
· · Komentari: 0

PAO SA METLE I OSTAO NEPOKRETAN! Bio je kaskader na snimanju Harija Potera, a onda doživeo stravičnu nesreću (FOTO)

Dejvid Holms je radio opasne vratolomije umesto Danijela Redklifa, kada je doživeo nesreću i ostao paralizovan.

1698675223_123123.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dejvid Holms je dobio posao iz snova mnogih ljudi, kada je dobio ulogu kaskadera u filmovima o Hariju Poteru. I to nije bila bilo koja uloga, već je mladić izabran kao zamenik Danijela Redklifa.

Međutim, tadašnji gimnastičar iz Eseksa doživeo je tragičnu nesreću na snimanju filma Hari Poter i relikvije smrti: Prvi deo, iz 2010. godine, koja mu je zauvek promenila život.

Holms je bio odgovoran za izvođenje svih rizičnih trikova koje Redklif nije mogao, kao što je letenje na metli i motociklima.

Uočio ga je koordinator kaskaderstava Greg Pauel, još dok je bio tinejdžer i zamolio ga da uradi test sa metlom.

On je za Miror rekao:

- Našao sam se u ovom divnom studiju, privezan za zadnji deo kamiona, dok me vuče niz pistu, vukući noge po podu, ispred Krisa Kolumba, režisera. Dakle, tako sam dobio svoj posao.

Međutim, kada je pao na zemlju tokom izvođenja vratolomije za pretposlednji film o Hariju Poteru 2009. godine, ostao je paralizovan i sada koristi invalidska kolica.

NJegov život i pre i posle nesreće biće prikazan u novom dokumentarnom filmu, koji je producirao sam glavni glumac, pod nazivom Dejvid Holms: Dečak koji je živeo.

- Tokom narednih 10 godina, njih dvoje stvaraju neraskidivu vezu, ali u pretposlednjem filmu tragična nesreća na setu ostavlja Dejvida paralizovanog, zbog ozbiljne povrede kičme, preokrenuvši njegov svet naglavačke - navodi se u sinopsisu dokumentarca.

Ova čudna nesreća dogodila se tokom snimanja sekvence na letećoj metli, kada je eksplozija dovela do pada Holmsa.

Sa snimanja je hitno prebačen u lokalnu opštu bolnicu Votford, a zatim je prebačen u Kraljevsku nacionalnu ortopedsku bolnicu u Londonu.

Ovde je Holmsu rečeno da će biti paralizovan od grudi dole i da će imati samo ograničeno kretanje u rukama i šakama.

- Moje prve misli nisu bile o tome da više ne mogu da hodam. Sve su to bile sekundarne stvari, kao što je nemogućnost da ponovo plešem ili da imam seks - rekao je 2014. Dejvid za Miror i dodao:

- Udario sam u zid, a zatim sleteo na prostirku ispod. Koordinator kaskaderstva zgrabio me je za ruku i rekao "stisni mi prste". Mogao sam da pomerim ruku, da ga uhvatim za ruku, ali nisam mogao da mu stisnem prste. Pogledao sam ga u oči i tada sam shvatio da je ono što se dogodilo veoma ozbiljno. Sećam se da sam dolazio k sebi i onesvešćivao se zbog nivoa bola. Ranije sam slomio kost, tako da sam prepoznao taj čudan osećaj po celom telu od vrhova prstiju do nožnih prstiju, znao sam da sam stvarno napravio štetu - rekao je Dejvid i nastavio:

- Moja prva pomisao je bila: "Nemoj da zoveš mamu i tatu. Ne želim da ih brinem.

 

Ranije ove nedelje, Holms je na Instagramu najavio novi dokumentarac, napisavši:

- Biti kaskader je bio moj životni poziv, a biti dubler Harija bio je najbolji posao na svetu. U januaru 2009. imao sam nesreću na probi kaskadera koja mi je promenila život zauvek. Ovaj film priča priču ne samo o mojim dostignućima pred kamerama, već i o izazovima sa kojima se svakodnevno suočavam i mom opštem stavu prema životu nakon slomljenog vrata.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas