Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕКУ РАКИЈУ, ЧУВАЈУ ОВЦЕ, САДЕ ЈАГОДЕ: Ови српски глумци живе и раде на селу...почели од нуле, а сад убиру плодове (ФОТО)

Заменили су ''даске које живот значе'' селом, а свако од њих има занимљиву и јединствену причу

1682856582_GLUMCI-NA-SELU.jpg
Пхото: Схуттерстоцк/ Инстагам принтсцреен
Oglas

Поједини глумци са домаће сцене одлучили су да озбиљно закораче у бизнис. Наиме, неки су сами купили њиве, док има и оних који су их наследили, те се данас баве производњом на њима.

Међу њима има и оних који су кренули од нуле, а успели да направе робу која важи за елитну, а свако од њих има занимљиву и јединствену причу.

Бранко Јанковић

Глумац Бранко Јанковић се пре неколико година преселио у село Гуњаци код Осечине, где има фарму од 150 коза. Тамо живи са супругом Наташом, ћерком Ковиљком и сином Вукадином, а у Београд одлази кад год има пословне обавезе.

Бави се прерадом козјег млека и на својој фарми производи сир и сурутку. За кратко време је развио бизнис, па сада производе извози на четири континента.

Како је изјавио, у село се вратио јер је желео да његова деца једу здраву храну и да одрастају у природи.

“Веровали или не, имам већ три газдинства око мене, у комшилуку су мојом иницијативом кренули да се баве козарством, а ја ћу се бавити откупом њиховог млека”, рекао је својевремено Бранко.

Александар Радојичић

Један од младих домаћих глумаца недавно се упустио и у предузетништво, те је покренуо производњу акаи бобица. Александар Радојичић је из Лондона у Београд донео бразилски бренд.

Како је изјавио, један од покретача је била жеља за неком врстом самосталности и сигурности.

“Иако је предузетништво све осим сигурно, сматрам да је добро имати и опцију Б, као и Ц. Не знам да ли ћу имати ту срећу да се целог живота бавим глумом и да од ње живим”, истакао је Радојичић.

Како је изјавио, схвативши предности које акаи има по здравље човека пожелео је то да подели са људима у Србији.

Марија Петронијевић

Марија Петронијевић, глумица позната по серији “Село гори, а баба се чешља”, из Београда се 2012. године вратила у родно село Висибаба, поред Пожеге. Ту је почела да се бави пољопривредом и да сади јагоде.

“Одрасла сам на селу. Вероватно да ме је та средина формирала и усадила неке потребе у мени и када се указала прилика, пратећи унутрашњу потребу, почела сам да радим и ту ствар коју волим. Дивно је када видите нешто што долази као производ вашег рада и када тај напредак можете свакодневно да примећујете”, истакла је Марија једном приликом.

Ненад Јездић

Још један домаћи глумац који се радовима на селу не бави само из хобија је и Ненад Јездић.

На дедовини код Ваљева прве воћке је засадио још пре скоро 18 година. Тада је имао 70 ари, а сада 20 хектара озбиљног бизниса, где воће расте, прерађује се, ферментише и дестилише. У подруму куће смештена су бурад са ракијом, а то пиће производи од различитог воћа. Идеја му је да у посао укључи своје четворо деце када буду одрасла.

“Морам вам рећи да сам већину ових ствари које овде видите платио од своје глуме. Од свих својих серија, филмова, реклама дошао сам до овога овде где сам сад. Часно је рећи да су овде паре и које дугујем, али то је тај ризик који мора да постоји”, казао је Јездић раније.

Има и оних који су себи на селу направили једноставно “оазу” мира, место где одмарају и опуштају се са својом породицом, без неке велике производње.

Никола Којо

Глумац Никола Којо планирао је да на селу направи одређену врсту комуне за уметнике који желе да имају место на ком ће да живе у миру на селу, али како тај план није реализован, Којо је сам обезбедио себи бег од градске вреве. На око 60 километара од Београда, изградио је кућу у коју одлази када може, често и са својом породицом.

Сваки мештанин тог села зна где је Којина кућа. Кажу да време најчешће проводи на једном узвишењу где има поглед на бројна брда, а око те куће се налази кукуруз. Дрвена кућа опасана је ливадама, а у великом дворишту налази се базен, помоћне кућице, трамболина за ћеркице, старији ауто и баштенски намештај.

Слобода Мићаловић и Војин Ћетковић

Популарни глумачки пар је свој мир и оазу за опуштање пронашао у Чортановцима.

Слобода Мићаловић и Војин Ћетковић ту имају викендицу, али и уређен и одржаван воћњак.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas