· · Коментари: 1
СЕЋАЊЕ

Празнина и бол: Пет година од смрти Маринка Маџгаља

Маринко Маџгаљ преминуо је на данашњи дан након дуге и тешке борбе са раком панкреаса

1616750601_marinko.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен / ТВ Пинк

Иако више није међу живима, његове улоге, широк осмех и племенитост и даље су присутни. Пријатељи, колеге, али и људи који су поштоваоци његовог лика и дела, нису га заборавили.

Прочитајте још:"Кума" је требало да ГЛУМИ СРБИН! Несуђени Корлеоне је ОВА глумачка легенда, али га спречио ЗАТВОР! (ВИДЕО)

Маџгаљ је рођен 1978. у Београду, али је одрастао у Котору. Прославио се улогама у комедијама и комичним серијалима Црни Груја и Друг Црни у НОБ-у, те љубавним драмама Рањени орао и Грех њене мајке.

Прочитајте још:  Шерон Стоун отворила душу: Деда ме је сексуално ЗЛОСТАВЉАО, а мајка није хтела да причам о томе

У Атељеу 212 играо је у представама: Седам и по, Збогом СФРЈ, Свети Георгије убива аждаху, Август у округу Осејџ и Казимир и Каролина. Остварио је запажене улоге у представама Југословенског драмског позоришта: Шине, Хамлет, Говорница, Молијер, Како вам драго, Записи из подземља, Из јуначког живота грађанства. У Битеф театру играо је у Фејк порно, Фејкбук, у Народном позоришту у Хасанагиници, у Мадлениануму у представи Доручак код Тифанија, у УК „Вук Караџић“ у представи Сабља димискија, у Позоришту Славија у представи Превртач и у Дадову у представи Заједно сами.

Фото: Атаимагес

Заједно са Огњеном Амиџићем је био члан музичке групе „Фламингоси“ са којом је освојио прво место на такмичењу Беовизије 2006. године. Са Амиџићем је водио и забавну емисију „Ћао, Дарвине“

Био је ожењен глумицом Дубравком Мијатовић са којом је добио ћерку Сару. развели су се 2014. године. Последње године живота провео је са својом вереницом Ланом Секулић црногорском новинарком.

Прочитајте још: Од суме ће вам се завртети у глави: Ево колика ће плата бити принцу Харију на првом послу

Године 2015. Маџгаљу је дијагностикован рак панкреаса због чега је и хитно оперисан током лета 2015. Иако се чинило да се глумац опоравља, здравствено стање му се нагло погоршало и преминуо је 26. марта 2016. године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.