· · Коментари: 0

Премијера првог филма који је снимљен у КОСМОСУ: Биковић у елегантном издању прошетао црвеним тепихом са МАЈКОМ (ФОТО)

Глумац је поносно позирао са својом мајком

1681997538_izazov_premijera_19042023_0064.JPG
Фото: ATA images

Светска премијера свемирског спектакла "Изазов" редитеља Клима Шипенка изазвала је велику пажњу не само гледалаца у московском биоскопу "Октобар", где је први пут приказан, већ широм света. Јер, овај филм помера границе. Ово је први играни филм снимљен у космосу, на Међународној свемирској станици, 400 километара изнад површине земље. У фокусу је и наш глумац Милош Биковић, који игра главну мушку улогу.

Биковић је морао да прође обуку за космонаута, а припреме за снимање овог филма биле су изизетно захтевне:

- У једном дану имао сам петоструки задатак, чије тежине сам постао свестан тек кад сам га испунио - рекао је за "Вечерње новости". - Морао сам да научим стручне називе и изразе торакалне хирургије, да седнем у авион и одем на висину од 9.000 метара, па да кад авион крене у слободан пад у бестежинском стању изведем процесе симулације торакалне хирургије. Притом, морао сам да говорим на руском језику који ми није матерњи. То јесте било компликовано, мада док смо снимали није тако изгледало. Био сам фокусиран на оно што треба да урадим.

Синоћ је премијерно приказан у Београду, а црвеним тепихом су прошетали наши најпознатији глумци. Биковић се појавио у сивом сакоу, црној ролци и панталонама у истој боји. Овом догађају присуствовала је и његова мајка Марија, што је изазвало посебно одушевљење.

Фото:  АТА имагес

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ