Oglas
· · Komentari: 0

Premijera prvog filma koji je snimljen u KOSMOSU: Biković u elegantnom izdanju prošetao crvenim tepihom sa MAJKOM (FOTO)

Glumac je ponosno pozirao sa svojom majkom

1681997538_izazov_premijera_19042023_0064.JPG
Foto: ATA images
Oglas

Svetska premijera svemirskog spektakla "Izazov" reditelja Klima Šipenka izazvala je veliku pažnju ne samo gledalaca u moskovskom bioskopu "Oktobar", gde je prvi put prikazan, već širom sveta. Jer, ovaj film pomera granice. Ovo je prvi igrani film snimljen u kosmosu, na Međunarodnoj svemirskoj stanici, 400 kilometara iznad površine zemlje. U fokusu je i naš glumac Miloš Biković, koji igra glavnu mušku ulogu.

Biković je morao da prođe obuku za kosmonauta, a pripreme za snimanje ovog filma bile su izizetno zahtevne:

- U jednom danu imao sam petostruki zadatak, čije težine sam postao svestan tek kad sam ga ispunio - rekao je za "Večernje novosti". - Morao sam da naučim stručne nazive i izraze torakalne hirurgije, da sednem u avion i odem na visinu od 9.000 metara, pa da kad avion krene u slobodan pad u bestežinskom stanju izvedem procese simulacije torakalne hirurgije. Pritom, morao sam da govorim na ruskom jeziku koji mi nije maternji. To jeste bilo komplikovano, mada dok smo snimali nije tako izgledalo. Bio sam fokusiran na ono što treba da uradim.

Sinoć je premijerno prikazan u Beogradu, a crvenim tepihom su prošetali naši najpoznatiji glumci. Biković se pojavio u sivom sakou, crnoj rolci i pantalonama u istoj boji. Ovom događaju prisustvovala je i njegova majka Marija, što je izazvalo posebno oduševljenje.

Foto:  ATA images

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas