Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Престала сам да пушим пре 19 година": Мирјана Карановић се осврнула на живот и каријеру - "Године ми нису брзо прошле"

Глумица је признала да се одрекла многих ствари како би што дуже могла да игра у представама и филмовима

1677680616_krokodil_prvo_vece_17062022_0037.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Мирјана Карановић, иако је загазила у седму деценију сматра да јој године нису брзо прошле. Позориште је њена друга кућа, а у емисији „Кец на једанаест“ на телевизији К1, говорила је о представама, али и улогама у серијама „Дара из Јасеновца“ и „Убице мога оца“ у којима је публику оставила без даха.

- Нису ми брзо прошле године. У животу ми се увек толико тога дешавало. Знам када имам неку недељу када ништа не радим, то ми увек ужасно брзо прође. Схватиш да онда када се нешто дешава у твом животу, ти имаш то богатство које осећаш и носиш. Чезнем за тим досадним данима, али онда схватам да то није то. Важно је да имаш у животу неки циљ – рекла је Мирјана Карановић и додала да упркос својим годинама воли да вежба:

- Престала сам да пушим пре 19 година, не пијем ни алкохол више. Одрицала сам се тих неких ствари, јер сам желела да будем што дуже на сцени. Волим да вежбам, а сада видим резултате тог мог напора, јер могу да потрчим.

У представи „Читач“,  Мирјана Карановић игра главну улогу, а како је легендарна глумица објаснила, никада на сцени није она, већ лик који игра

- За мене је сцена моје сигурно место, али то што ја радим на сцени не би имало смисла уколико не би постојали људи са којима смо ми глумци у некој врсти завере. Направи се једна атмосфера, односно круг поверења са њима и онда имамо привилегију да играмо то што смо им припремили. Уколико у публици седе људи који нису део те заједнице, то се осети и илузија се разруши. Мој лик не може да функционише. Оно што сам ја себи рекла је, да никада не излазим на сцену као ја. Себе оставим иза, а изађе мој лик. Никада не бих приватно радила ствари, које ради мој лик – додала је легендарна глумица.

Мирјана Карановић позориште сматра својом другом кућом, али и луксузом, јер једино на даскама које живот значе, како каже, можете да имате интеракцију са публиком и да се осети та невероватна енергија.

- Серије и филмови су нешто што зарађује новац, а позориште је она истинска емоција – каже Мирјана и открива како се осећала када је саопштено да „Театар на Брду“ неће радити:

- То ме је било јако узнемирило, јер то су ствари које не зависе од вас. Ствари су такве, какве су и просто можете да кажете само, жао ми је или немојте то. На радост свих, остали смо тамо. Андрија је то направио и стварно је предивно. Углавном се играју комедије – закључила је.

Бонус видео:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas